Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Παναγής Καππάτος: Συναντήσεις εργασίας στο Υπουργείο Πολιτισμού και τις Κτηριακές Υποδομές με τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Αργοστολίου





Χθες 12 Φεβρουαρίου είχα συνεργασία στην Αθήνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρο Τραυλό, τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο και τον Αντιδήμαρχο Αργοστολίου Νίκο Κουρκουμέλη.
Συμμετείχαμε σε προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, για ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου στο νομό μας.
Σχετικά με το Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου διαπιστώθηκε ότι δεν μπορεί να επισκευαστεί και ότι έχει επιλεχθεί ως λύση η κατεδάφιση και ανακατασκευή του στην ίδια θέση με το ίδιο αρχιτεκτονικό σχέδιο, με τη μέθοδο μελέτης-κατασκευής.

Μετά από πέντε χρόνια αδράνειας της προηγούμενης κυβέρνησης σε αυτό το ζήτημα, υπάρχει πλέον συγκεκριμένη λύση για τη θετική του έκβαση.
Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα προσωρινής φιλοξενίας του Αρχαιολογικού Μουσείου, σε άλλο κτίριο στο Αργοστόλι, για όσο διάστημα διαρκέσει η ανακατασκευή του κτιρίου Καραντινού. Η Υπουργός δεσμεύτηκε να διαθέσει τους απαραίτητους πόρους για το σκοπό αυτό αν υποδειχθεί κατάλληλο κτίριο.
Για την Αρχαιολογική Συλλογή Σάμης η συζήτηση επικεντρώθηκε στην προσπάθεια για λειτουργία της το καλοκαίρι, καθώς έχει ολοκληρωθεί ο εσωτερικός χώρος και απομένουν εργασίες στον εξωτερικό χώρο. Για το Θολωτό Τάφο των Τζαννάτων υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, εποικοδομητική συνεργασία και αναμένεται νέα συνάντηση.


Μετά το πέρας της συνάντησης στο Υπουργείο Πολιτισμού, μεταβήκαμε στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., τον αρμόδιο κατασκευαστικό φορέα για δημόσιες κτιριακές υποδομές. Εκεί συζητήθηκε η δυνατότητα ένταξης σχολικών κτιρίων σε τρέχοντα χρηματοδοτικά προγράμματα, για κατασκευή (Αργοστόλι, Πόρος) και επιδιόρθωση (Αγία Θέκλη).
Υποστηρίζω τις προσπάθειες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης για επίλυση μεγάλων ζητημάτων στο νομό μας και η συνεργασία έχει ήδη αποφέρει καρπούς προς όφελος των νησιών μας.


Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: