Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Χυδαιότητες και ρατσισμός από τον «συνδικαλιστή» της Ελληνικής Αστυνομίας, Σταύρο Μπαλάσκα (Video)

Απίστευτα κυνικός και ταυτόχρονα χυδαίος και ρατσιστής εμφανίστηκε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ο «συνδικαλιστής» της Ελληνικής Αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας.
Όταν κλήθηκε να σχολιάσει την σύλληψη του αστυνομικού που φέρεται να είχε κάνει 11 ληστείες, ο Σταύρος Μπαλάσκας εμφανίστηκε ικανοποιημένος γιατί «θα περάσει καλά στη φυλακή»!

«Πήρα τηλέφωνο και ρώτησα για την εξωτερική του εμφάνιση» ανέφερε αρχικά προσθέτοντας στη συνέχεια επανειλημμένα ότι «είναι όμορφος και θα περάσει πολύ όμορφα στη φυλακή».
Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν επικροτεί πρακτικές αντεκδίκησης, αλλά συμβαίνουν «είτε μας αρέσει, είτε όχι»
«Πήρα τηλέφωνο και ρώτησα για την εξωτερική του εμφάνιση κι έμαθα ότι είναι όμορφος. Θα μου πείτε γιατί το λέω αυτό. Όταν είσαι όμορφος και είσαι και αστυνομικός, να το ακούνε αυτό οι συνάδερφοι, περνάς πάρα πολύ ωραία στη φυλακή. Θα περάσει πάρα πολύ ωραία στη φυλακή».
Στη συνέχεια, απαντώντας στις ερωτήσεις του πάνελ, ο Μπαλάσκας ξεκαθάρισε ότι «δεν το επικροτεί», αλλά είναι κάτι που συμβαίνει σε «αστυνομικούς που περνούν στην αντίπερα όχθη» και λίγο αργότερα επανέλαβε ότι συμβαίνει «είτε μας αρέσει είτε όχι».
«Δεν μπορεί να αμαυρώνει 57.000 συναδέλφους του. Δεν μπορώ να ακούω ότι αστυνομικός είναι ληστής. Δεν μπορεί να φοράει τη στολή, να παίρνει το υπηρεσιακό όπλο και να κάνει ληστείες σε περιπτεράδες», ανέφερε.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Σταύρος Μπαλάσκας, ο οποίος καλείται συχνά σε τηλεοπτικά πάνελ για να σχολιάζει ειδήσεις του αστυνομικού δελτίου, έχει κηρυχθεί από τον Αύγουστο έκπτωτος από τα αξιώματά του.
Ο κ. Μπαλάσκας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ, παραπέμπεται για τις δηλώσεις του για τους μετανάστες μετά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια, στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ως ανώτατο Πειθαρχικό Όργανο της Ομοσπονδίας θα αποφασίσει, βάσει του Καταστατικού της, για επιβολή σε βάρος του περαιτέρω πειθαρχικής ποινής.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Μπαλάσκας σε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ είχε αναφέρει πως «εκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της Αστυνομίας».
Την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τις δηλώσεις του κ. Μπαλάσκα είχε διατάξει ο αρχηγός της Αστυνομίας, Μιχάλης Καραμαλάκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: