Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Παρεμβάσεις της ΠΕΝΕΝ για τους Ναυτεργάτες των ιστιοπλοϊκών πλοίων


Παρεμβάσεις της ΠΕΝΕΝ για τους Ναυτεργάτες των ιστιοπλοϊκών πλοίων

Δελτίο Τύπου

Διαδοχικές παρεμβάσεις έκανε προς το ΥΕΝ και τις λιμενικές αρχές η ΠΕΝΕΝ το περασμένο Σάββατο προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αφορούν τον εγκλωβισμό δεκάδων Ναυτεργατών (75 - 80 άτομα) που επάνδρωναν 30 ιστιοπλοϊκά πλοία τα οποία επέστρεφαν από διάφορες χώρες της Ευρώπης.
Αρχικά είχε τεθεί βέτο από τις αρμόδιες λιμενικές αρχές και υπηρεσίες με αποτέλεσμα τα σκάφη να βρίσκονται μεσοπέλαγα, έξω από διάφορα λιμάνια (Λαύριο - Άγιοι Θεόδωροι - Μεγανήσι κ.λπ) με αποτέλεσμα να διατρέχουν τα πληρώματά τους αυξημένο κίνδυνο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν και ταυτόχρονα των ελλείψεων που παρουσιάζονταν στην επάρκεια καυσίμων και τροφίμων.

Τελικά αργά το βράδυ της ίδιας μέρας δόθηκε εντολή από το ΥΕΝ προς τις Λιμενικές αρχές τα σκάφη που ήταν κοντά στην Αττική να ελλιμενιστούν με ασφάλεια στο Λαύριο, ακολούθως τα πληρώματα να τεθούν σε 14ήμερη καραντίνα εντός των πλοίων και για τον σκοπό αυτό οι κατά τόπους λιμενικές αρχές να έχουν τον σχετικό έλεγχο για την τήρηση των οδηγιών που δόθηκαν για τον σκοπό αυτό από τις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ. Αυτό επίσης αφορά τα σκάφη τα οποία αναμένονται τις επόμενες ημέρες στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο.
Ανάλογη παρέμβαση έκανε η ΠΕΝΕΝ στο Υπουργείο Εξωτερικών για έλληνα Ναυτεργάτη που εργαζόταν στο κρουαζιερόπλοιο "MARELLA EXPLORER" ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο επαρχιακής πόλης του Μεξικού και ο οποίος είναι διασωληνωμένος έχοντας σοβαρά συμπτώματα από τον κορωνοϊό.
Για άλλη μια φορά απαιτούμε από το ΥΕΝ και τις ναυτιλιακές εταιρίες των ποντοπόρων πλοίων να δώσουν, όπως οφείλουν, στην δημοσιότητα όλες τις περιπτώσεις πλοίων ελληνικής σημαίας στα οποία έχουν σημειωθεί κρούσματα κορωνοϊού.
Το Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: