Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Μένουμε Σπίτι αλλά Δεν Μένουμε Μοιραίοι κι Αδιάφοροι


Ανοιχτή Συνέλευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων
-Συνέλευση Κεφαλονιάς-


Μένουμε Σπίτι αλλά Δεν Μένουμε Μοιραίοι κι Αδιάφοροι



Έγινε ο αγώνας για ζωή, η μάχη του ανθρώπου για τον άνθρωπο, περισσότερο αναγκαία από ποτέ.

Μέσα στο κοινό μας “σπίτι”, η δική μας προσπάθεια για να έχουμε απεριόριστα, ελεύθερα και αμόλυντα τα δώρα της φύσης και της ίδιας της ζωής, δεν θα μπορούσε, ως κάτοικοι του νησιού μας,να κλείσει τα μάτια και να σωπάσει μπροστά στην τεράστια μάχη που δίνεται από το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού της χώρας αλλά και του νησιού μας, να κρατηθεί όρθια η ζωή και δυνατή η αναπνοή της κοινωνίας μέσα στις τραγικές συνθήκες της πανδημίας.


Κι ήρθε αυτή ακριβώς η στιγμή, με αφορμή την αυριανή (7/4) Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, να στηρίξουμε με τις ελάχιστες δυνάμεις μας αλλά και με τα μεγαλύτερα αποθέματα θέλησης που διαθέτουμε, όλους και όλες εκείνες, που βρίσκονται σήμερα στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Η παραμονή μας στο σπίτι, σύμφωνα με τις συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας, η προσωρινή, αναγκαστική, αναστολή Ανοιχτών Συνελεύσεων, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως η προσπάθεια μας ενάντια στις εγκληματικές εξορύξεις έχει σταματήσει.

Δεν σημαίνει επίσης, κάτι πολύ πιο σημαντικό, ειδικά σε αυτές ακριβώς τις συνθήκες: Ότι μένουμε, μοιραίοι, αδιάφοροι και σιωπηλοί σε όσα συμβαίνουν γύρω μας, σε εμάς τους ίδιους, αλλά και σε εκείνους/ες που βρίσκονται στο “μέτωπο” για την ίδια τη ζωή.

Σε εκείνους κι εκείνες που σχεδόν “άοπλοι”, δίνουν τον μεγάλο και όμορφο αγώνα για να μας κρατήσουν δυνατούς και όρθιους. Σε απαξιωμένες, εδώ και χρόνια, δημόσιες δομές υγείας, υποστελεχωμένες και με τραγικές ελλείψεις. Σε εκείνους κι εκείνες που αύριο, 7/4, κόντρα στις εντολές μιας “σιωπηλής” συμμόρφωσης και στις σκόπιμες διακηρύξεις “ατομικών ευθυνών”, με περίσσευμα σωματικής και ψυχικής δύναμης, κινητοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και στο δικό μας νοσοκομείο διεκδικώντας το αυτονόητο. Ένα αυτονόητο που τους στερήθηκε, μας στερήθηκε, εδώ και πολλά χρόνια και που μόλις... αποκαλύφτηκε.

Οι κάτοικοι του νησιού μας, η Ανοιχτή Συνέλευση Κεφαλονιάς ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων, συμπαραστέκεται με τον πιο θερμό τρόπο στην κινητοποίηση αυτή. Η συμμετοχή μας στο πλευρό του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο, δίπλα στο Εργατικό Κέντρο, την ΕΛΜΕΚΙ και τους άλλους φορείς και συλλόγους, κινήσεις και συλλογικότητες, στα όρια της ασφαλούς μετάβασης και παραμονής στον ανοιχτό προαύλιο χώρο του νοσοκομείου μας στις 12 το μεσημέρι, είναι μια ευκαιρία να σταθούμε έστω για λίγο και να διεκδικήσουμε κοντά στους ανθρώπους εκείνους που παλεύουν σε αυτές τις τόσο κρίσιμες στιγμές.

Στους ανθρώπους
που προσφέρουν τα πάντα
με δικό τους, προσωπικό, κίνδυνο
για εμάς
για τη ζωή και τον άνθρωπο.


Ανοιχτή Συνέλευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων

Δεν υπάρχουν σχόλια: