Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Πού είναι κρυμμένη η αύξηση των θανάτων από τον coronavirus; (Γράμμα από τη Γερμανία no2)


ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΒΑΛΛΙΑΝΟΥ

Πανδημία-Κορωνοϊού συνέχεια 1

Ένας καλός και αξιόλογος φίλος στην παρατήρησή μου, ότι η μόνη θνησιμότητα που προκαλεί με βεβαιότητα ο κορωνοϊός Covid-19 είναι ο σίγουρος θάνατος της πραγματικής οικονομίας, ο ενταφιασμός των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας ως ελεύθερων πολιτών και ο πραγματικός θάνατος πολλών, πάρα πολλών συνανθρώπων μας, που θα πεθάνουν ως παράπλευρες απώλειες από τις συνέπειες της οικονομικής ύφεσης, την κοινωνική απομόνωση, την παντελή ή μη έγκαιρη ιατρική περίθαλψη, την κοινωνική απομόνωση κ.τλ., μου έθεσε ξανά το ερώτημα: Μα όλος ο κόσμος, όλοι οι επιστήμονες, όλοι οι γιατροί;
Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Υπάρχουν δεκάδες και εκατοντάδες επιστήμονες, σε όλο τον κόσμο, που διαφωνούν ριζικά και αγωνιούν για τα τραγικά αποτελέσματα από το κλείδωμα της κοινωνίας και την καλπάζουσα οικονομικήύφεση.
Στον πιο κάτω σύνδεσμο μπορεί κανείς να διαβάσει συνοπτικά τις θέσεις σχετικά με την «τρομοκρατία» του κορωνοϊού επιστημόνων με παγκόσμια εμβέλεια: "Σταματήστε να σπέρνετε τον τρόμο για τον κορωναϊό"

Επειδή αυτή τη στιγμή παρά τη θέλησή μου βρίσκομαι εγκλωβισμένος στη Γερμανία, θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ στον Γερμανό επιστήμονα Dr. Wolfgang Wodarg, του οποίου τις θέσεις και τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της διαπλοκής στον τομέα των φαρμάκων παρακολουθώ εδώ και χρόνια, από την εποχή του σκανδάλου γύρω από το «εμβόλιο» για τη γρίπη των χοίρων.
Ο Dr. Wolfgang Wodarg είναι γιατρός, ειδικός πνευμονολόγος. Για πολλά χρόνια μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρώπης για θέματα ασφάλειας, ιατρικής και υγείας. Ήταν ο εμπνευστής των ερευνών του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με τηναντίδραση της ΕΕ στην πανδημία H1N1 2009/10 της γρίπης των χοίρων και για τον ρόλο των κατασκευαστών εμβολίων και της ΠΟΥ (*).
Την απάντηση για τους «επιστήμονες» τη δίνει ο Dr. WolfgangWodarg: «Οι πολιτικοί καθοδηγούνται από επιστήμονες, για τους οποίους το πιο σημαντικό είναι να αποσπάσουν χρήματα για τα ιδρύματά τους. Επιστήμονες που απλά ακολουθούν την κυρίαρχη τάση και θέλουν να πάρουν το μερτικό τους [...] Με αποτέλεσμα να τους λείπει τώρα ένας ορθολογικός τρόπος να προσεγγίζουν τις καταστάσεις. Σ’ αυτούς θα πρέπει να τους θέτουμε καίριες ερωτήσεις, όπως "Πώς ανακαλύψατε ότι ο ιός είναι επικίνδυνος;", "Πώς ήταν ο ιός πριν;", "Δεν είχαμε το ίδιο πράγμα πέρυσι;", "Είναι σήμερα κάτι καινούριο;"».
Όσον αφορά την απάντηση για τους γιατρούς, τη δίνουν καλύτερα οι ίδιες οι ιατρικές ενώσεις. Σήμερα όλο και περισσότερες ιατρικές ενώσεις υψώνουν φωνή αγωνίας για τις καταστρεπτικές άμεσες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των «μέτρων προστασίας» που έχουν ληφθεί σε πολλές χώρες γενικά για όλον τον πληθυσμό και ιδιαίτερα σε αυτούς που έχουν ανάγκη άμεσης ιατρικής φροντίδας διαφόρων βαθμίδων. Παραδειγματικά αναφέρω την ανοιχτή επιστολή των ιατρών της κεντρικής Ελβετίας προς την Κυβέρνηση (Bundesrat) της Ελβετίας.
Σε αυτή την ανοιχτή επιστολή οι Ελβετοί γιατροί μεταξύ των άλλων αναφέρουν τα ακόλουθα: «...Συνοπτικά, από την άποψη των ιατρών πρωτοβάθμιας περίθαλψης, μπορούμε να πούμε ότι με αυτά τα μέτρα περιορίζουμε την ποιότητα ζωής σε απαράδεκτο βαθμό στους ανθρώπους που θέλουμε να προστατέψουμε. Εφαρμόζουμε μέτρα που καθιστούν αρρώστους ένα μεγάλο μέρος των ασθενών που δε διατρέχουν άμεσο κίνδυνο από τον Covid-19 (βραχυπρόθεσμα, αλλά και μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα) και όλ’ αυτά υποτίθεται για την προστασία τους. Και αυτό σε σχέση με έναν ιό, ο κίνδυνος του οποίου όπως βλέπουμε στην Κεντρική Ελβετία υπάρχει μόνο στα μέσα ενημέρωσης και στα μυαλά μας. Αυτό δείχνουν πάνω απ’ όλα τα δημοσιευμένα ποσοστά θνησιμότητας, ιδιαίτερα  σε χώρες που διαθέτουν λειτουργικό σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης και ένα σύστημα υγείας υψηλής ποιότητας...»

 Επειδή με την εξέλιξη της επιδημίας δεν «έβγαιναν» οι αριθμοί για τη διατήρηση και αύξηση του φόβου και του πανικού, επινόησαν οι «επιστήμονες», όπως πρόσφατα ανέφερε ο κ. Τσιόδρας τον αριθμητικό δείκτη Ρ0, δηλαδή τη μείωση της μεταδοτικότητας στον γενικό πληθυσμό. Επειδή τα μαθηματικά και η στατιστική ανήκουν στις θετικές επιστήμες και όχι στη σφαίρα της φαντασίας και της αυθαίρετης ερμηνίας η μεταδοτικότητα στον γενικό πληθυσμό με τα σημερινά δεδομένα δεν είναι στοιχείο μετρήσιμο, επειδή ο αριθμός των πραγματικά μολυσμένων με ή χωρίς συμπτώματα είναι μέχρι τώρα εντελώς άγνωστος. Στην Ελλάδα αναφέρονται σήμερα (27.04.20) 2.534 μολυσμένα άτομα, μπορεί όμως να είναι 100.000 έως και 200.000 (Dr. ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ).
Όσον αφορά την αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων, με τα οποία μας βομβαρδίζουν καθημερινά οι «ειδικοί επιστήμονες» και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης(;) αναφέρεται ο Prof. Dr.Christof Kuhbandner (καθηγητής ψυχολογίας και πρόεδρος στη Σχολή Ανθρωπίνων Επιστημών του Πανεπιστημίου του Ρέγκενσμπουργκ) στο άρθρο του με τον τίτλο «Η έλλειψη επιστημονικής αιτιολόγησης για τα μέτρα έναντι του κορωνοϊού».
Εκεί αναφέρει μεταξύ των άλλων τα εξής: «...Στο τέλος μιας πιο προσεκτικής ματιάς στα στοιχεία σχετικά με την πορεία των λοιμώξεων του κορανοϊού, μπορούν να αναφερθούν τα εξής:
1. Οι αναφερόμενοι αριθμοί νέων λοιμώξεων υπερεκτιμούν δραματικά την πραγματική εξάπλωση του κορονοϊού. Η παρατηρούμενη ταχεία αύξηση των νέων λοιμώξεων οφείλεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στο γεγονός ότι ο αριθμός των εξετάσεων αυξήθηκε γρήγορα με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, τουλάχιστον σύμφωνα με τους αναφερόμενους αριθμούς, δεν υπήρξε ποτέ πραγματικά εκθετική εξάπλωση του κορονοϊού.
2. Οι αναφερόμενοι αριθμοί νέων λοιμώξεων κρύβουν το γεγονός ότι ο αριθμός των νέων λοιμώξεων μειώθηκε από τις αρχές Μαρτίου.
3. Ο αριθμός των θανάτων μειώθηκε επίσης από τις αρχές Απριλίου, ο οποίος κρύβεται από την παραπλανητική παρουσίαση του αριθμού των νέων θανάτων ανά ημέρα. Επιπλέον, η πορεία της καμπύλης θανάτου μπορεί να αντικατοπτρίζει μόνο την πορεία της καμπύλης νέων μολύνσεων, η οποία παραμορφώθηκε δραματικά από τον αριθμό των δοκιμών....»
Ο μόνος ασφαλής και μη επιδεχόμενος παρερμηνίες είναι ο δείκτης της υπερθνησιμότητας του γενικού πληθυσμού, δηλ. ο αριθμός που δηλώνει πόσα περισσότερα άτομα έχουν πεθάνει σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο σε σύγκριση με τα άτομα που πέθαναν στις αντίστοιχες χρονικές περιόδους περασμένων ετών. Για τον υπολογισμό αυτού του δείκτη υπάρχουν τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε Κοινοτικό (ΕΕ) λεπτομερή στατιστικά στοιχεία κατά χώρα, κατά περιφέρεια και κατά αιτία (αρρώστια). Σε αυτά τα στοιχεία, που δεν επιδέχονται παρερμηνίες και αλλοιώσεις, ο καθένας μας, έτσι και ο κάθε «κ. Τσιόδρας» έχει απρόσκοπτη και πλήρη πρόσβαση. Τα στοιχεία της χειμερινής περιόδου από το Δεκέμβρη του 2019 μέχρι σήμερα είναι αρκετά για να υπολογίσουμε έναν αρχικό δείκτη της υπερθνησιμότητας του γενικού πληθυσμού. Ιδιαίτερα όταν λάβουμε υπόψη, ότι η χειμερινή περιόδος είναι αυτή με την τυπική έξαρση κάθε φορά της επιδημίας της γρίπης. Αυτό πρέπει να είναι το κύριο ερώτημα που θα πρέπει χωρίς υπεκφυγές να απαντήσει ο κάθε αρμόδιος για την ενημέρωση της εξέλιξης της επιδημίας.
Φοβάμαι, ότι αυτό το ερώτημα δε θα απαντηθεί από αυτούς που φέρουν την ευθύνη για τη σωστή ενημέρωση της κοινωνίας τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να παραδεχτούν την αποτυχία της επιλογής τους. Μιας επιλογής που σημαίνει τον θάνατο της οικονομίας και την αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού. Αυτό το δεύτερο το ζω έδω εδώ στη Γερμανία καθημερινά. Βλέπω την αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας, τη μετατροπή της κοινωνίας σε κοινωνία φοβισμένων καχύποπτων ατόμων,  τη μετατροπή των ανθρώπων σε καταναλωτές ψυχοφαρμάκων κ.τλ.
Στον πιο κάτω πίνακα αναφέρονται τα στοιχεία θνησιμότητας τεσσάρων χαρακτηριστικών χωρών για το 2018 (ΗΠΑ για το 2019) και το 2020 (στοιχεία του 2020 μέχρι τις 14.04.2020): 

Στη συνέχεια αναφέρονται τα στοιχεία θνησιμότητας ειδικά για την Ιταλία, τη χώρα που χρησιμοποιήθηκε απ’ όλους υπεύθυνους και ανεύθυνους δήθεν ειδικούς επιστήμονες και απ’ όλα σχεδόν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (διάβαζε παραπληροφόρησης) για την εξάπλωση και επικράτηση του φόβου και του τρόμου.

Ιταλία, μέσος όρος θνησιμότητας του γενικού πληθυσμού για τα έξι έτη 2013 έως 2018: 1.710/ημέρα. 
Ιταλία, μέσος όρος θνησιμότητας του γενικού πληθυσμού για το 2020 (στοιχεία μέχρι τις 15.04.2020):
167.600/(31+29+31+15) = 1.581/ημέρα (Πηγή: https://countrymeters.info/en/Italy)
Αρνητική υπερθνησιμότητα –129.
Ακολουθεί ένας ενημερωμένος, με σημερινή ημερομηνία (28.04.2020) συγκριτικός πίνακας τριών χωρών, Ισπανία, Ελλάδα και Σουηδία, με έφαρμογή πάρα πολύ αυστηρών, πολύ αυστηρών και ελαφρών περιοριστικών μέτρων.
XXX= Όνομα της εκάστοτε χώρας στα αγγλικά
Το αβίαστο συμπέρασμα είναι, ότι μέχρι σήμερα ο κορωνοϊός όχι μόνο δεν είναι ο «φονικός» ιός που θα αποδεκατίσει την κοινωνία, αλλά όπως φαίνεται είναι μια γρίπη ενδεχομένως ελαφρύτερης μορφής σε σύγκριση με την επιδημία της γρίπης τον χειμώνα 2017-2018.
Από όποια μεριά και εάν εξετάσει κανείς την περίπτωση της «πανδημίας» του κορονοϊού βρωμάει άγνοια, παραπληροφόρηση, διαπλοκή. Καλό είναι να προμηθευτούμε όλοι από μια μάσκα, όχι για την προστασία τη δική μας ή των άλλων από τον κορονοϊό, αλλά για να αναπνεύσουμε λίγο καθαρό αέρα, μήπως και μπορέσουμε να δούμε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση και να αντιληφθούμε τον πραγματικό κίνδυνο, που δεν είναι ο κορονοϊός αλλά η μετατροπή μιας κοινωνίας ελεύθερων πολιτών σε κοινωνία πολιτών ζόμπι, όπου μια φορά τον χρόνο θα παίρνουμε τη δόση μας σε μορφή «τοξικού εμβολίου» και θα ενημερώνουμε το εμφυτευμένοτσιπάκι μας, για να είμαστε έτσι «υπεύθυνα» μέλη της νέας παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας.

Να είστε όλοι καλά και να μη φοβάστε τον κορωνοϊό, να φοβάστε τους φοβισμένους και παραπληροφορημένους.

Γρηγόρης Βαλλιάνος

---
(*) ΠΟΥ = Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Ο δεύτερος μεγαλύτερος χρηματοδότης του Οργανισμού μετά τις ΗΠΑ είναι το ίδρυμα «Bill & Melinda Gates Foundation». Η λίστα των χρηματοδοτούμενων ιδρυμάτων, μέσων μαζικής ενημέρωσης, επιχειρήσεων, ξεχωριστών προσώπων κ.τλ. είναι πολύ μεγάλη. Μια ματιά το διαδίκτυο μπορεί να λύσει πολλές απορίες, https://www.gatesfoundation.org/How-We-Work/Quick-Links/Grants-Database#q/k=spiegel.
==============================================================
Υ.Γ. Κάνω μια καλοπροαίρετη ερώτηση, γιατί παρόλο που προσπαθώ να είμαι ενήμερος, ίσως μου διαφεύγει κάτι σημαντικό.: Στην Κεφαλονιά πριν από τέσσερις περίπου εβδομάδες εμφανίστηκε και πιστοποιήθηκε, εάν θυμάμαι καλά, το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο Πυργί. Υπήρξαν μάλιστα και μερικές φωνές για να τεθεί το Πυργί σε καραντίνα. Ο φορέας του ιού ήρθε από το εξωτερικό. Ο άνθρωπος αυτός σίγουρα έχει οικογένεια, συγγενείς, φίλους και γνωστούς, δηλ. έχει έναν περίγυρο τουλάχιστον εκεί στο Πυργί από ανθρώπους, με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή προτού διαπιστωθεί, ότι έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό. Λαμβάνοντας υπόψη, ότι ο κορωνοϊός, όπως λέγεται, είναι εξαιρετικά φονικός και μεταδοτικός, γι’ αυτό και τα πρωτοφανή περιοριστικά μέτρα και οι προσπάθειες κάθε φορά ιχνηλάτευσης της πορείας εξάπλωσης του ιού, ρωτώ γενικά: Αυτός ο ασθενής δε μετέδωσε τον κορονοϊό σε κανέναν από τον περίγυρό του; Τον μετέδωσε, αλλά οι μολυσμένοι ξεπέρασαν τον κορονοϊό χωρίς συμπτώματα ή μ’ έναν ελαφρύ πονοκέφαλο ή ένα απλό συνάχι ή μήπως αυτός ο πρώτος ασθενής δεν είχε καν τον «φονικό» κορονοϊό αλλά μια συνηθισμένη γρίπη;
Ελπίζω σήμερα αυτός ο συντοπίτης μας να είναι καλά και να έχει συνέλθει από την όλη ταλαιπωρία του.
===========================
---

Δεν υπάρχουν σχόλια: