Σάββατο 9 Μαΐου 2020

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΑΜΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΑΜΗΣ Σάμη 8 -5-2020
ΣΑΜΗ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΕΣ
Αγαπητοί γονείς, αγαπητά μας παιδιά.
Τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε και εν όψει επαναλειτουργίας του Σχολείου αισθανόμαστε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να μοιραστούμε ορισμένες σκέψεις προκειμένου όλοι μαζί να ανταποκριθούμε στη πρωτόγνωρη πραγματικότητα που βιώνει όλος ο πλανήτης.
Είναι καθήκον όλων μας να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία.
Είναι καθήκον μας απέναντι στον εαυτό μας και στον διπλανό μας.

Λίγο πολύ όλοι έχουμε άτομα στο στενό οικογενειακό μας περιβάλλον που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες. Είναι ή ώρα να τους δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας και την έγνοια μας για το συλλογικό καλό. Είναι η ώρα που πρέπει το «εμείς» να κυριαρχήσει πάνω από το «εγώ».
Επιβάλλεται η τήρηση των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Παιδείας και η εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων υγιεινής που είναι αναρτημένα στο σχολείο όπως:
1)Αποφυγή στενής επαφής με άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού και κρατάμε αποστάσεις από τους ηλικιωμένους ή τα ευάλωτα άτομα της οικογένειας.
Βήχουμε ή φτερνιζόμαστε στον αγκώνα μας ή σε ένα χαρτομάντιλο το οποίο πετάμε αμέσως σε κάδο απορριμμάτων.
Πλένουμε συχνά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα ειδικά πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας.
2) Κρατάμε τα παιδιά στο σπίτι αν νιώθουν άρρωστα, επικοινωνούμε άμεσα με γιατρό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κατά προτίμηση με γιατρό που παρακολουθεί συστηματικά τα παιδιά, και ενημερώνουμε το σχολείο.
3) Αποθαρρύνουμε τα παιδιά να συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους με πολλά άτομα.
4) Κατά τη μετακίνηση τους με τα λεωφορεία θα πρέπει να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις προς αποφυγή συνωστισμού , και να χρησιμοποιείται η μάσκα για περισσότερη ασφάλεια.
5 )Ο καλός καιρός αυτή την εποχή είναι πρόκληση για περιπάτους στη παραλία και ίσως για τα πρώτα μπάνια. Προσοχή!! Ο κίνδυνος είναι ακόμη υπαρκτός. Προτρέπουμε τα παιδιά μας να αποφύγουν συγκεντρώσεις στην παραλία της Σάμης. Έχουν στη διάθεσή τους όλο το καλοκαίρι να χαρούν τη θάλασσα και τις ομορφιές της.
Ενημερώνουμε επίσης ότι με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας κατά τις πρώτες ημέρες λειτουργίας, θα προσέλθει στο Σχολείο Ιατρός του Κέντρου Υγείας ΣΑΜΗΣ
και θα ενημερώσει για τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του υιού και τους κανόνες δημόσιας υγιεινής. Για την σύμπραξη αυτή ευχαριστούμε τον Διευθυντή κ. Μαρούλη εκ των προτέρων.
Πιστεύουμε ότι είναι και στο χέρι μας να απαλλαγούμε από αυτή την τρομακτική κατάσταση. Ας ακολουθήσουμε τις οδηγίες της πολιτείας. Αργά ή γρήγορα θα σταματήσει το κακό και θα είναι για όλους μας μια κακή ανάμνηση.
Ευχόμαστε καλή επιστροφή στα μαθήματα σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, ειδικά στα παιδιάς της Γ΄ Λυκείου, καλή επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Στους καθηγητές και το προσωπικό του Σχολείου ευχόμαστε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους εν μέσω της δύσκολης αυτής συγκυρίας.
Τους ευχαριστούμε επίσης για το χρόνο που αφιέρωσαν όλο αυτό το διάστημα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση των παιδιών μας.
Τέλος δηλώνουμε ότι ως Σύλλογος Γονέων θα βρισκόμαστε διαρκώς στο πλευρό μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών για οτιδήποτε ζήτημα προκύψει προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα η φετινή Σχολική χρονιά.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΝΕΤΑΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: