Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Να αποσυρθεί το Αντιεκπαιδευτικό Πολυνομοσχέδιο



Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η ΕΛΜΕ-ΚΙ στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης του κλάδου των εκπαιδευτικών, ενάντια στο Αντιεκπαιδευτικό Πολυνομοσχέδιο, την απόφαση της κυβέρνησης για την ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος από την τάξη (κάμερες), καθώς και για την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων και των γενικών οδηγιών του ΕΟΔΥ για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών. Να υπευθιμήσουμε ότι το απόγευμα σήμερα έγινε στην Αθήνα το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο.


Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ Σοφία Ποταμιάνοπυ, ο Δημ. μαντζουράτος Πρόεδρος στην ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς, η Διον. Πεντογάλου, η Ελένη Μεμελτζόγλου και ο Γιάννης Καππατος.

Εν περιλήψει, ειπώθηκε ότι πρέπει να αποσυρθεί το Αντιεκπαιδευτικό Πολυνομοσχέδιο που :
Υψώνει νέους ταξικούς φραγμούς και νέα εμπόδια στους μαθητές διατηρώντας και επεκτείνοντας το νόμο Γαβρόγλου (Τράπεζα Θεμάτων, βάση του 10, αύξηση των γραπτώς εξεταζόμενων μαθημάτων στο Λύκειο κ.α.), που μετατρέπουν το Λύκειο σε «εξεταστική αρένα».
Θέτει ανώτερο ηλικιακό όριο εγγραφής στα ημερήσια ΕΠΑΛ τα 17 έτη, κλείνοντας έτσι το δρόμο για χιλιάδες μαθητές να συνεχίσουν τη φοίτησή τους.
Συστηματοποιεί την αντιδραστική αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση που είχε νομοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν αντιμετωπίζει τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών της λαϊκής οικογένειας για ουσιαστική μόρφωση, που δεν επιλύει τα προβλήματα των σχολείων και προωθεί την παραπέρα την κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών.
Εισάγει υποχρεωτικούς εσωτερικούς κανονισμούς λειτουργίας των σχολείων με τη συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων και Τοπικής Διοίκησης για να εμπεδωθεί παραπέρα το υποχρηματοδοτούμενο, κατηγοριοποιημένο και διαφοροποιημένο σχολείο, που θα αναζητά εσαεί «χορηγούς» και «χρηματοδότες».
Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την τροπολογία που ψήφισε πρόσφατα, που προβλέπει την ταυτόχρονη δια ζώσης διδασκαλία και τη ζωντανή αναμετάδοση της από την τάξη (κάμερες). Αυτή η ρύθμιση ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για την εκπαιδευτική διαδικασία, δεν πατάει σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο, παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών. Το Υπουργείο έχει την ευχέρεια να βρεθούν άλλοι τρόποι για τη στήριξη των απόντων μαθητών.
Να παρθούν όλα τα μέτρα για την εφαρμογή των γενικών οδηγιών του ΕΟΔΥ για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Νομίζω ότι και το video αυτό αποτυπώνει  το μέγεθος της ζημιάς που θα προκαλέσει το νέο νομοσχέδιο. Δείτε το….


http://kefalonianews.gr/285859-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια: