Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Ατλάντα: Διαδηλωτές έκαψαν το εστιατόριο όπου Αφροαμερικανός σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά

Στις φλόγες τυλίχθηκε το εστιατόριο, όπου ο 27χρονος Αφροαμερικανός Ρέισαρντ Μπρουκς σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά, καθώς διαδηλωτές το πυρπόλησαν το Σάββατο (13/06, τοπική ώρα).
Ο θάνατος του Ρέισαρντ Μπρουκς από αστυνομικά πυρά, στην Ατλάντα, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και έτσι διαδηλωτές πυρπόλησαν, το Σάββατο (13/06, τοπική ώρα), το εστιατόριο όπου ο άνδρας έχασε τη ζωή του. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις Αρχές της Τζόρτζια, η Αστυνομία κλήθηκε στις 10:33 μ.μ. (τοπική ώρα) σχετικά με έναν άνδρα που περίμενε για να δώσει παραγγελία μέσα στο αυτοκίνητό του αλλά αποκοιμήθηκε στο όχημα και έτσι προκαλούσε δυσκολία σε άλλους οδηγούς που ήθελαν να μεταβούν στο drive-in εστιατόριο. Οι αξιωματικοί υπέβαλαν τον άνδρα σε αλκοτέστ και προσπάθησαν να τον συλλάβουν αλλά εκείνος αντιστάθηκε.
​Στη συνέχεια, όπως επισημαίνουν οι τοπικές Αρχές, ακολούθησε πάλη και ο Μπρουκς απέσπασε το τέιζερ ενός αστυνομικού και εκείνοι τον κυνήγησαν. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, ο Αφροαμερικανός το έστρεψε κατά του αστυνομικού, ο οποίος τον πυροβόλησε με αποτέλεσμα ο άνδρας να πεθάνει.

Μάλιστα, νωρίτερα, δόθηκε στη δημοσιότητα και σχετικό βίντεο. Ως συνέπεια αυτού, η επικεφαλής της Αστυνομίας στην Ατλάντα, Έρικα Σιλντς, υπέβαλε την παραίτησή τους.
Το κύμα οργής μαίνεται σε ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς, στη Μινεσότα, κατά τα τέλη Μαΐου.
Ο Κάρλος Κάμπος, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ατλάντας, επιβεβαίωσε πως αποτάχθηκε ήδη το στέλεχός της που φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε τον Μπρουκς. Ο δεύτερος αστυνομικός που συμμετείχε στην αποπειραθείσα σύλληψή του τέθηκε σε αναγκαστική άδεια.
πηγή: sputnik, topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: