Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

«… αλλ’ ελεύσονται ημέραι καθ’ ας ο αλέκτωρ της Ανατολής εξεγερθή εκ του Ύπνου …»

Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός 
– 1ο μέρος- 24-7-2020 

 το κείμενο  αφιερώνεται  στον εκλεκτόν φίλον,   Σ. Α. Λ.
Ο ελεύθερος χρόνος μου ελάχιστος «ορίζεται», μα θέλησα να γράψω δυο λόγια λόγω των συμβάντων με την Τουρκία,  για τη Βασιλεύουσα, την Πόλη των Πόλεων, την Εράσμια του Ερχόμενου που θα πράξει το Δίκαιο. Πήρα την απόφαση, να «συμπιέσω το χρόνο μου»  και να δημοσιοποιήσω μια σειρά από μικρά άρθρα, που αφορούν την Πόλη του Κωνσταντίνου, την Πόλη της Θεομήτορος , την Έκτη Πόλη του Κόσμου, « την Κλείνουσα στη Σιωπή της Άνασσας των Νόμων»,  την Θαυμασία  Κωνσταντινούπολη.

Τούτα τα κείμενα όλα θα είναι αφιερωμένα στον φίλο, εκλεκτόν στην ψυχή και στη δράση,  Σ. Α. Λ., για τον λόγο της δικής του ανώτερης  θεώρησης των παλαιών καλεσμάτων του.
Τα   άρθρα θα έχουν μιαν άλλη γλώσσα ελληνική, ιδιάζουσα προς την πράξη της πανθέασης των  Ουσιαστικών  Νόμων, γιατί ορίζονται από δονήσεις ΝΟΥ και Λογικού Συναισθήματος.
Το δύο πρώτα   αφορούν  το νησί μας, την Κεφαλονιά  «σε σχέση αναφοράς»  το πρώτο  με τον ναό  -της Αγίας του Θεού Σοφίας  -  και το δεύτερο με την Τουρκία,  στη λύση της ύπαρξή της στον υπνοβατικό πολιτικό τρόπο  όπου αθέλητα διαβαίνει …
Στα 1862, απόρροια  Διπλωματικών και Πολιτικών καταστάσεων  πάνω στη μοίρα της Ελλάδας και  η ιδέα της απελευθέρωσης των «Ενοικιασμένων  Οικοπέδων μας», έκαναν  κάποιες  φωνές, που δεν υπολόγιζαν  τον φόβο της επίκρισης και της κατάκρισης … και  εξέδωσαν πονήματα που αφορούσαν την Πόλη και την ελπίδα της ελευθερίας των σκλαβωμένων πατρίδων.  Πριν καλά -καλά γίνει η παράδοση των Επτανήσων στην Ελλάδα, ένας Κεφαλονίτης, ο Θεόδωρος Πεφάνης, φρόντισε να υπενθυμίσει την επιθυμία για λευτεριά της Πόλης, ιδίως να ενημερώσει πάνω στην ιστορία της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης, καυτηριάζοντας στο πρόλογό του τα παιχνίδια της Ευρώπης, τα διπλωματικά –κόλπα- των ισχυρών, και τη βαρβαρότητα των Τούρκων.  Ο πρόλογός του είναι επίκαιρος , «ωσάν των ημερών  καθρέπτης» για την τύχη της  Αγίας Σοφίας.  Ας τον διαβάσει ο καθένας για να σχηματίσει τη δική του εικόνα πάνω στα σημερινά πολιτικά διεθνή συμφέροντα και τεκταινόμενα. Οι αλήθειες, που ο σπουδαίος Κεφαλονίτης λέει στον πρόλογό του, μας δείχνουν μέσα στα πολλά  πως, … Έλληνες…  μην αυταπατάστε, «- το  μεγάλο πρόβλημα δεν είναι η Τουρκία-», το πρόβλημα είναι κάποια  Ευρωπαϊκά  κράτη, που θέλουν για τα δικά τους - δικά τους συμφέροντα , την ύπαρξη … πολεμικά …της Τουρκίας.
Αν και το θέμα «σηκώνει,  από μόνο του, πολλή συζήτηση» και αντίθετες  αλλά και συγκρουόμενες θέσεις, θετικές και αρνητικές, δεν θα μπω , λόγω χρόνου και χώρου σ’  αυτό το εξελίξιμο πλάνο του Παγκόσμιου Νόμου, αλλά το αφήνω μετέωρο για να γεννηθεί στον καθένας μας  «η δική του αλήθεια» , κι αυτή, θα την καταλάβει,  νιώθοντας την  πάνω στην ωρίμανση της ώρας που του επιτρέπει του καθενός μας η άλλη  υψηλή διάσταση.
Εν κατακλείδι, το πρόβλημα της Αγίας Σοφίας….   να γίνει τζαμί, όπως θέλουν οι Τούρκοι, υπήρξε και παλιά, και ο πρωτοπόρος  Κεφαλονίτης Πεφάνης Θεόδωρος , συμπλήρωσε και εξέδωσε με δική του δαπάνη, το φυλλάδιο για τον περικαλλή ναό της Ορθοδοξίας, όπου «τα νερά των μαρμάρων του» υπαγορεύουν σιωπηλά τη λύση της λύτρωσής του, από  τους  ζηλόφθονους Ευρωπαίους και  τους βάρβαρους Τούρκους.
Το φυλλάδιο τω 32 σελίδων, κυκλοφόρησε στο νησί μας, όπου και στην τελευταία σελίδα αναφέρονται τα βιβλιοπωλεία που το προμήθευαν στον καθένα  που το ήθελε.
















Δεν υπάρχουν σχόλια: