Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ - Γ. Δελής: Να μην αντιμετωπίζεται η κύηση ως ασθένεια και να μην τιμωρούνται εκπαιδευτικοί με περικοπή διδακτικής υπηρεσίας (VIDEO)


Να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η κύηση και η μητρότητα ως «ασθένεια» και να μην τιμωρούνται εκπαιδευτικοί με περικοπή διδακτικής υπηρεσίας ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής Ερώτησης του Κόμματος προς την υπουργό Παιδείας.


Ο Γ. Δελής σημείωσε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Επιλογής Υποψήφιων Συντονιστών/τριών Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ60 Νηπιαγωγών αφαίρεσε τα μόρια που αντιστοιχούν στη διδακτική υπηρεσία της Μαρίας Βλάχου, Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ60 Νηπιαγωγών στο 2ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Ιονίων Νήσων (έδρα Αργοστόλι), διαρκούσης της θητείας της και 21 μήνες μετά την τοποθέτησή της. Ο λόγος ήταν πως η άδεια επαπειλούμενης κύησης, που πήρε η Συντονίστρια κατά το παρελθόν, θεωρήθηκε ως μια συνηθισμένη αναρρωτική άδεια και δε θεωρήθηκε από το Συμβούλιο Επιλογής ότι εμπίπτει στην άδεια κύησης και λοχείας, για τις οποίες κατοχυρώνεται η υπηρεσία ως διδακτική.

Το Υπουργείο Παιδείας αντί να πάρει καθαρή θέση για το γεγονός και να αναγνωρίσει την επαπειλούμενη κύηση ως άδεια που αφορά την προστασία της μητρότητας, αντί να βάλει φραγμό στις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, έδωσε το «πράσινο φως» στο Συμβούλιο να αποφασίσει κατά το δοκούν, σημείωσε ο Γ. Δελής.

Τελικά, κάτω από τις αντιδράσεις, το Συμβούλιο υπαναχώρησε, ωστόσο το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί μόνιμα και ριζικά με μια νομοθετική ρύθμιση, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Πρόκειται για εφαρμογή του νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης, σημείωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, η οποία είπε ότι χρήζει νομοθετικής ρύθμισης.

Ο Γ. Δελής στη δευτερολογία του τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει να αμφισβητείται το δικαίωμα στη μητρότητα. Επισήμανε ότι είναι μια ιδιαίτερα σοβαρή εξέλιξη και ανοίγει επικίνδυνους δρόμους. «Το ζήτημα είναι επείγον και πρέπει να το λύσετε ριζικά και μόνιμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: