Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Κ. Υ. Ιθάκης:"ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ"

Ευρισκόμεθα στο κρισιμότερο σημείο της τουριστικής περιόδου με αυξημένη αφενός επισκεψιμότητα στο νησί μας, κάτι πολύ ευχάριστο όσον αφορά την οικονομική δραστηριότητα, αλλά και στην αναμενόμενη αφετέρου κορύφωση πανελλαδικά δυστυχώς του αριθμού των κρουσμάτων της πανδημίας, με συνέπεια διαρκώς νέα περιοριστικά μέτρα και αλλεπάλληλα  τοπικά lockdown σε πολλές περιοχές της χώρας.


Ο συγκερασμός υγείας και οικονομίας είναι εξαιρετικά δύσκολος και κυριολεκτικά ευρισκόμεθα στην κόψη του ξυραφιού.

Επομένως καθίσταται σαφές, ακόμη περισσότερο τώρα, ότι πρέπει να λαμβάνουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις και ιδίως να χρησιμοποιούμε μάσκα ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, όταν υπάρχει συνωστισμός, ώστε να αποφευχθεί η εμφάνιση κρουσμάτων στην Ιθάκη με επακόλουθο ένα καταστροφικό lockdown.

Μέχρι τώρα η συνέπεια και η υπευθυνότητα του κόσμου είχε ευεργετικά αποτελέσματα ώστε να θεωρείται το νησί απόλυτα ασφαλές χωρίς κανένα κρούσμα κορωνοιού.

Μια στιγμιαία όμως χαλάρωση και επιπολαιότητα μπορεί να ανατρέψει ότι με κόπο επιτεύχθηκε και να οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή τους συνεπείς επαγγελματίες, που προσβλέπουν σε μια μικρή αναπλήρωση των συνεπειών της φετινής  δύσκολης και ζημιογόνου χρονιάς.

Κάνουμε επίσης έκκληση, για μια ακόμη φορά, σε όσους παρουσιάζουν εμπύρετα να απευθύνονται στους ιατρούς του κέντρου υγείας τηλεφωνικώς, ώστε αν κριθεί απαραίτητο να γίνει εξέταση οίκοι και να ληφθεί υλικό που τώρα υπάρχει η δυνατότητα να διαβιβασθεί σε πιστοποιημένο κέντρο και σε 24 ώρες να γίνει ο μοριακός έλεγχος που δίδει ασφαλή και αξιόπιστα αποτελέσματα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΞΙΝΟΣ

Δντης Κ. Υ. Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: