Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Στους δρόμους σήμερα οι εκπαιδευτικοί για το άνοιγμα των σχολείων


Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το κυβερνητικό σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων. Ομοσπονδίες δασκάλων και καθηγητών εκφράζουν ανησυχία για τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη αλλά και για τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές.

Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προχωρούν σήμερα σε κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στις 11:00 στα Προπύλαια, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ καλούν δασκάλους και καθηγητές να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή όπου θα γίνει η έναρξη της συνεδρίασης της αρμόδιας Επιτροπής με θέμα το άνοιγμα των σχολείων.

Οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών ζητούν τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές, εύρεση χώρων προκειμένου να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες, καθώς επίσης και αυξημένο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές.

Παράλληλα, τα εκπαιδευτικά σωματεία και οι ομοσπονδίες ζητούν αύξηση χρηματοδότησης, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα αναγκαία μέσα προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (πχ μάσκες, αντισηπτικά, κ.λπ.), τη διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, καθώς επίσης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία.

Τέλος, μεταξύ των αιτημάτων της εκπαιδευτικής κοινότητας περιλαμβάνεται και η κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων και την οργανωμένη επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μαθητών σε ζητήματα ορθής τήρησης των μέτρων προστασίας.
https://www.anatropinews.gr/2020/08/25/stoys-dromoys-simera-oi-ekpaideytikoi/

Δεν υπάρχουν σχόλια: