Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Κεφαλονιά: Εντυπωσιακές εικόνες από τον καθαρισμό ναυαγίου (βίντεο)

Το Ναυάγιο του Περσέα, ανοιχτά της Κεφαλονιάς, καθάρισαν εθελοντές δύτες στα τέλη Ιουλίου, στέλνοντας ένα μήνυμα για την προστασία της θαλάσσιας ζωής.
Το ναυάγιο του βρετανικού υποβρυχίου Περσεύς βρίσκεται από το 1941 σε βάθος περίπου 50 μέτρων, ανάμεσα στην Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.

Το υποβρύχιο υπέστη σημαντικότατες ζημιές από νάρκη κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ ο μοναδικός επιζών, John Capes, κολύμπησε για πολλές ώρες, κατορθώνοντας να φτάσει μέχρι την Κεφαλονιά, όπου βρήκε καταφύγιο για περίπου έναν χρόνο.
Έξι ειδικά εκπαιδευμένοι εθελοντές δύτες της Ghost Diving βούτηξαν μεταξύ 22 και 26 Ιουλίου στο HMS Perseus για να αφαιρέσουν τον αλιευτικό εξοπλισμό που κάλυπτε το υποβρύχιο, με στόχο να προστατεύσουν τη βιοποικιλότητα της θαλάσσιας περιοχής.
Οι υποβρύχιοι καθαρισμοί στην ευρύτερη περιοχή είχαν σαν αποτέλεσμα την ανάκτηση περίπου 500 κιλών αλιευτικού εξοπλισμού.














Η δράση διοργανώθηκε από την περιβαλλοντική οργάνωση Healthy Seas και περιλάμβανε επίσης εκδήλωση ευαισθητοποίησης του κοινού στο Αργοστόλι.
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ
Με πληροφορίες από Euronews, Reuters
https://www.facebook.com/healthyseas/posts/4461944447164181

Δεν υπάρχουν σχόλια: