Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Επίσκεψη στη Κεφαλονιά της κ Μαρίας Μερτζάνη, Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Συντήρησης, της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η Εφορεία μας καλωσορίζει στην Κεφαλονιά την Προϊσταμένη της Δ/νσης Συντήρησης της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Μαρία Μερτζάνη.
Απο την Τετάρτη και για δύο ακόμη ημέρες θα διεξάγονται αυτοψίες σε μεμονωμένα μνημεία, μουσεία, αλλά και επιθεωρησεις έργων απο κοινού με κλιμάκιο της Εφορείας, με σκοπό την ιεράρχηση προτεραιοτήτων και τη συζήτηση ζητημάτων που μας απασχολούν.

Η υποστήριξη που παρέχει η Δ/νση Συντήρησης στην Εφορεία είναι αποφασιστικής σημασίας και αφορά σε αρχαιότητες όλων των περιόδων. Η δε εμπειρία της είναι διεθνώς αναγνωρισμένη και η δραστηριότητά της πολυσχιδής.
Στο πλαίσιο της δραστηριότητας που έχει αναπτύξει η Εφορεία τα τελευταία έτη με την ένταξη έργων, τη δημιουργία Μουσείων, την ανάδειξη Αρχαιολογικών Χώρων και το εν γενεί σωστικό έργο, η συνδρομή της Δ/νσης Συντήρησης συνιστά προϋπόθεση εκ των ων ουκ άνευ για την ευόδωση της μεγάλης αυτής προσπάθειας.

Το Θολωτό τάφο στα Τζανάτα θα τον επισκεφθεί αναρωτιόμαστε. 

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα που στέκονται

Δεν υπάρχουν σχόλια: