Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Αλληλεγγύη στους πληγέντες της Αγίας Ευφημίας

 


Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς μαζί με άλλους μαζικούς φορείς πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο μόλο της Αγίας Ευφημίας. Στη συγκέντρωση μίλησαν από το ΕΚΚΙ ο Σπ. Καμπίτσης Γραμματέας του ΕΚΚΙ, ο Δημ. Μαντζουράτος εκπρόσωπος του Νομαρχιακού τμήματος της  ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς,, από τον ΕμποροΕπαγγελματικό Σύλλογο, ο Μιχάλης Μαρκάτος από την ΕΛΜΕ-ΚΙ η Σοφία Ποταμιάνου, από την Λαική Συσπείρωση του Δήμου Σάμης ο Νίκος  Αθανασάτος και από τον  Σύλλογο Υπαλλήλων της ΠΕΚ. .Σοφία Μησαηλίδου.

Τονίστηκε απ’΄όλους τους ομιλητές ότι οι πλημμύρες στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, για άλλη μια φορά άφησαν πίσω τους ολοκληρωτικές καταστροφές σπιτιών, καταστημάτων, καλλιεργειών, σχεδόν ολόκληρων οικισμών όπως στην Αγία Ευφημία, και απίστευτη ταλαιπωρία των κατοίκων πολλών περιοχών του νομού λόγω κατάρρευσης των δικτύων ηλεκτροδότησης και ύδρευσης και ανυπολόγιστες ζημιές στο περιβάλλον. Αυτές οι καταστροφές, υπενθυμίζουν με τον πιο οξυμένο τρόπο ότι το ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας διαχρονικά δεν είναι σε προτεραιότητα από το κράτος την ΠΙΝ και τους Δήμους, όπως άλλωστε και όλες οι άλλες ανάγκες των εργατικών, λαϊκών οικογενειών.

Την άμεση αποκατάσταση των καταστροφών σε σπίτια, μικρές επιχειρήσεις και δημόσιες υποδομές (οδικό Περιφερειακό – Δημοτικό- Αγροτικό δίκτυο) κ.α. Άμεσα κυβέρνηση, Περιφέρεια, δήμοι, με την κινητοποίηση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών τους να παρέμβουν συντονισμένα για την ανακούφιση των πληγέντων (απάντληση των νερών από τις πλημμυρισμένες κατοικημένες περιοχές, μεταφορά τους σε ασφαλή μέρη με εξασφάλιση τροφής, υγειονομικής περίθαλψης και μέσων προστασίας από την πανδημία, με χορήγηση κλινοσκεπασμάτων και ό,τι άλλο χρειάζονται, μέχρι να γίνουν οι κατοικίες τους ξανά κατοικήσιμες). Να υπάρξει άμεση μέριμνα για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και της ύδρευσης. Απαιτείται ολοκληρωμένο σχέδιο έργων στις περιοχές που εκδηλώνονται πλημμύρες, όπως η Αγία Ευφημία,  και αλλού, καθώς και σύγχρονο σύστημα πολιτικής προστασίας.

Ακούστε τις ομιλίες.

https://youtu.be/FpfrjpjFKqo


<iframe width="620" height="349" src="https://www.youtube.com/embed/FpfrjpjFKqo" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

https://kefalonianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: