Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Αύριο, 14.9.2020 ανοίγουν τα σχολεία και οι σχολικές καθαριστριες του Νομού μας θα βρεθούν ξανά στην πρώτη γραμμή μέσα στις νέες δύσκολες συνθήκες λειτουργίας των σχολείων λόγω covid.
Στο δήμο Αργοστολίου διαπιστώνεται ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού για κάθε σχολικό συγκρότημα ήτοι μια καθαρίστρια αντί δύο ή τρεις στην πρωινή βάρδια και βεβαίως δεν υπάρχει  καμία πρόβλεψη για το διάστημα από την λήξη του ωραρίου έως και το απόγευμα.

Καταγγέλλουμε τις πιέσεις που ασκούν ορισμένοι Διευθυντές  ώστε να “διευθετήσουν-αναπροσαρμόσουν” το κατοχυρωμένο πανελλαδικά και απαραβίαστο ωράριο εργασίας  6,5 ωρών εβδομαδιαίως  δηλαδή 7:00-13.30 μ.μ   ή 7.30-14.00 μ.μ
Η ως άνω κατάσταση δηλώνει ότι μεταφέρεται η εργασία καθαριότητας στην σχολική καθαρίστρια  κατα την έναρξη του σχολείου από το πρωί έως και λίγο το απόγευμα.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να διευθετήσει άμεσα το θέμα  με εργαζόμενες των νέων αιτήσεων από το μεσημέρι και μετα για την καθαριότητα των σχολείων.
Υπήρχε επαρκής χρόνος για όλα αυτά; Βεβαιότατα.
Οι ελλείψεις προσωπικού στην πρωινή βάρδια με 2-3 καθαριστριες ,η απογευματινή βάρδια, τα ενισχυμένα μεσα ατομικης προστασιας, αντισηπτικό,καθαριστικά κλπ είναι επείγοντα και φλέγοντα ζητήματα.
Τα ανωτέρω ζητήματα θα υλοποιηθούν εάν το μετωπο εργαζομένων στους ΟΤΑ,η εκπαιδευτική κοινότητα και οι γονείς αγωνιστούν από κοινού
ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΤΕΙ το ζήτημα της καθαριότητας από το μεσημέρι και μετα της καθαριότητας ως κόστος στους γονείς
οι ελλείψεις επιπλέον προσωπικού επικουρικά  το πρωί είναι αναγκαιότητα.
ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΛΟΓΩ  covid ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΚΑΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
ΔΑΣ ΟΤΑ      13.9.2020

Δεν υπάρχουν σχόλια: