Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

ΟΛΟΙ σήμερα έξω από την αίθουσα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης


Η επιτροπή αγώνα φορέων που διεκδικεί αιτήματα για την ανακούφιση των πληγέντων από την πρόσφατη κακοκαιρία, την αποκατάσταση των καταστροφών και το σχεδιασμό αντιπλημμυρικών έργων, που αποτελείται από το ΕΚΚΙ, το Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ, τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο, την ΕΛΜΕΚΙ, το σύλλογο συνταξιούχων, το σωματείο εργαζομένων στον τουρισμό – επισιτισμό, καλεί το λαό της Σάμης και όλου του νομού, να παρευρεθεί μαζικά έξω από την αίθουσα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης σήμερα 21/10/2020 στις 6 μ.μ .


Η κινητοποίηση του λαού του Δήμου Σάμης και όλου του νομού για 18η μέρα στο λιμάνι της Σάμης, έχει αποτρέψει το ξεφόρτωμα των ανεμογεννητριών, συμβάλλοντας καθοριστικά στην προσπάθεια για να αναχαιτιστούν οι κίνδυνοι για ακόμη πιο έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή, να διεκδικήσουμε με βάση τα αιτήματα μας για τους πληγέντες. Μέχρι σήμερα, η Κυβέρνηση, επενδυτές, Δημοτικές αρχές, κατασταλτικοί μηχανισμοί, κομμάτι των ΜΜΕ κ.α., χρησιμοποιώντας πότε το «καρότο» και πότε το «μαστίγιο», με εκβιασμούς, συλλήψεις, διλλήματα, ΜΑΤ, προβοκάτσιες και κάθε είδους πιέσεις, θέλησαν να κάμψουν αυτόν τον αγώνα. Η στάση τους αυτή εξηγείται από το ότι στηρίζουν την πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών που είναι κατεύθυνση της ΕΕ και έχουν προωθήσει οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ διαχρονικά.


Οι προσπάθειές τους αυτές δεν είχαν αποτέλεσμα, αφού αυτός ο αγώνας είναι αγώνας υπεράσπισης της ζωής, της ασφάλειας και της περιουσίας του λαού της περιοχής. Είναι αγώνας δίκαιος και δίνει ελπίδα και προοπτική στην αποτροπή ενός νέου εγκλήματος στις πλημμυρόπληκτες περιοχές.


Σήμερα η Δημοτική Αρχή Σάμης, δίνοντας συνέχεια στις παραπάνω απαράδεκτες επιδιώξεις, παίρνει την σκυτάλη των πιέσεων και των μεθοδεύσεων, χρησιμοποιώντας ένα ακόμη αντιλαϊκό χαρτί για λογαριασμό του επιχειρηματικού ομίλου, που επιδιώκει την συγκεκριμένη εγκατάσταση. Στοιχιζόμενη πίσω από τους σχεδιασμούς των επενδυτών προγραμματίζει Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 21/10/2020 στις 6 μ.μ. κατ΄ εντολή τους και με την προσωπική τους παρουσία, προκειμένου να «νουθετήσουν», να χειραγωγήσουν και να εκβιάσουν με τον μανδύα τάχα της «ενημέρωσης».


H επιτροπή αγώνα φορέων καταγγέλλει και αυτήν την άθλια μεθόδευση επενδυτών και Δημοτικής Αρχής, που προστίθεται σε όλες τις υπόλοιπες.


Καμιά εμπιστοσύνη δεν πρέπει να έχει ο λαός σε αυτούς που του στερούν το δικαίωμα στην ζωή και την ασφάλειά του, που είναι δικαιώματα αναπαλλοτρίωτα και εκτός συναλλαγής.


Δεν διαπραγματευόμαστε ούτε κάνουμε βήμα πίσω από τα αιτήματά μας:


Να αποχωρήσει το πλοίο από το λιμάνι της Σάμης. Να μην υπάρξει καμιά άλλη εγκατάσταση ΑΣΠΙΕ, έλεγχος των υπαρχόντων.

Να αποζημιωθούν επιτέλους οι πληγέντες στο 100% και να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές στις υποδομές στα νοικοκυριά και στις μικρές επιχειρήσεις.

Να αρχίσουν αμέσως όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή για να προστατευτεί και να εξασφαλιστεί από νέες καταστροφές.

ΟΛΟΙ σήμερα 21/10/2020 έξω από την αίθουσα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης στις 6 μ.μ .


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 21/10/2020 H Επιτροπή Αγώνα Φορέων του Νομού Κεφαλονιάς



Δεν υπάρχουν σχόλια: