Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ!!!


H Δημοτική αρχή Μιχαλάτου (ΠΑΣΟΚ – επιχειρηματίες) εκμεταλλευόμενη την απαράδεκτη και ρατσιστική ΚΥΑ 3485 / 22 -08 – 2020 της σημερινής Κυβέρνησης της Ν.Δ., (η οποία απαιτεί για την πρόσληψη σχολικών καθαριστών / καθαριστριών να έχουν την ελληνική ιθαγένεια και πιστοποιητικό ελληνομάθειας), πετά στον δρόμο 9 εργαζόμενες στην καθαριότητα των Σχολείων του Δήμου μας.


Η πλειοψηφία του Δ.Σ. αποτελούμενη από την δημοτική αρχή Μιχαλάτου τους πρόθυμους συνοδοιπόρους της [ δημοτικούς συμβούλους από τις παρατάξεις Παρίση και Φόρτε] καταψήφισε την εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης που έφερε το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αίτημα να επαναπροσληφθούν οι συγκεκριμένες καθαρίστριες. Με την στάση τους αυτή κυβέρνηση και Δημοτική αρχή αποδεικνύουν ότι είναι αδίστακτοι. Παίζουν για μια ακόμη φορά και στο όνομα τάχα των «δημοσιονομικών δυνατοτήτων», την υγεία του λαού και των μαθητών «στα ζάρια», την ώρα που απλόχερα μοιράζουν εκατομμύρια στο μεγάλο κεφάλαιο ξενοδόχους, εφοπλιστές κ.α.


Αρνήθηκε (η Δημοτική αρχή και οι παραπάνω συνοδοιπόροι της ), ακόμη και την ελάχιστη και εναλλακτική πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, να αξιοποιήσει δηλαδή την νομοθετική ρύθμιση που δίνει την δυνατότητα για επιπλέον πρόσληψη καθαριστριών σε ποσοστό 20% των ήδη εγκεκριμένων θέσεων ορισμένου χρόνου με σύμβαση έργου, βάζοντας προκλητικά σε προτεραιότητα  «το δημοσιονομικό κόστος της πρόσληψης τους» (25.000 ευρώ περίπου!!!)  και όχι την υγεία των μαθητών. Ταυτόχρονα κατάργησε στην πράξη και το δικαίωμα στην εργασία των καθαριστριών με είκοσι χρόνια προϋπηρεσία στο συγκεκριμένο τομέα και μάλιστα σε μία φάση που πολλαπλασιάζονται οι ανάγκες για μόνιμο προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία, λόγω της πανδημίας.


Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί όλους τους συμπολίτες μας, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς,  να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τις  διαχρονικές κυβερνητικές ευθύνες (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) που νομοθέτησαν αυτές τις αντεργατικές επιλογές, αλλά και γι αυτές της  Δημοτικής αρχής,  που στα πλαίσια της ενιαίας πολιτικής της με την κυβέρνηση, απολύει και διαιωνίζει το εργασιακό καθεστώς ‘ γαλέρας’ των σχολικών καθαριστών/ καθαριστριών.


Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή αντί να ικανοποιήσουν άμεσα το δίκαιο αίτημα της μονιμοποίησης όλων των εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να κάνουν νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των σχολείων, βάζουν πλάτη στην εξασφάλιση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου εξοικονομώντας την επιδότησή του μέσα από το τσάκισμα όλων των λαϊκών αναγκών.


Αργοστόλι, 19-10-2020.


Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αργοστολίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: