Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ με Αριθμ. Απόφασης 194/2020 και Περίληψη: «Έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την εκφόρτωση από φορτηγά πλοία ανεμογεννητριών στον Δήμο μας»

 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

                                                                        (ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ)

 ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΗΣ 

ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ &ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ 

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α 

Από το Πρακτικό της 30ης έκτακτης κατεπείγουσας δημόσιας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σάμης την 4 η Οκτωβρίου 2020 Αριθμ. Απόφασης 194/2020 Περίληψη: «Έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την εκφόρτωση από φορτηγά πλοία ανεμογεννητριών στον Δήμο μας» Στην Σάμη σήμερα την 4 η του μήνα Οκτωβρίου του έτους 2020 ημέρα Κυριακή και ώρα 12.30 συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση, δια περιφοράς (παρ. 1 άρθρ. 10 ΠΝΠ) και σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμης ύστερα από την υπ. αριθ. πρωτ. 7054/4-10-2020 έγγραφη πρόσκληση της Προέδρου η οποία επιδόθηκε και δημοσιεύθηκε νόμιμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 και του αρθρ.74 του Ν.4555/2018.

Η Πρόεδρος της συνεδρίασης διαπίστωσε ότι σε σύνολο είκοσι ενός (21) μελών βρέθηκαν παρόντα τα είκοσι ένα (21) και ονομαστικά: 

ΠΑΡΟΝΤΕΣ                                                                  ΑΠΟΝΤΕΣ 

1. Αμίτση Αριστέα (Πρόεδρος ) 

2. Αλυσανδράτου Αμαλία

 3. Ρασσιάς Νικόλαος 

4. Καλλιβωκάς Αντώνιος 

5. Ποδαράς Γεράσιμος 

6. Τζαννάτος Χρήστος 

7. Βαλσάμου Εριγώνη 

8. Σπαθής Στυλιανός 

9. Δενδρινός Πολυχρόνης 

10. Ραυτόπουλος Γεράσιμος 

11. Σκλαβούνος Παύλος 

12. Καβαλλιεράτος Γεώργιος 

13. Κοκκόλης Παναγής 

14. Σπαθής Γεράσιμος 

15. Αποστολάτος Γεώργιος 

16. Γάκης Μιχαήλ 

17. Σπαθής Σπυρίδων 

18. Κοντογούρης Κωνσταντίνος 

19. Κοκκόσης Βασίλειος 2

0. Αθανασάτος Νικόλαος 

21. Αμούργης Παντελεήμων 

Στην συνεδρίαση συμμετείχε ο Δήμαρχος Σάμης κ. Γεράσιμος Μονιάς Νέτης.

  Λόγω της πρόσδεσης στο λιμάνι της Σάμης φορτηγού πλοίου φορτωμένου με ανεμογεννήτριες που σκοπεύει να εκφορτώσει στο νησί μας για την κατασκευή νέου Αιολικού Πάρκου και επειδή θεωρούμε ότι η ύπαρξη των ανεμογεννητριών έχει ευθύνη για τα πλημμυρικά φαινόμενα που αντιμετωπίζουμε, με πιο πρόσφατα και καταστρεπτικά αυτά της 17ης και 18ης Σεπτεμβρίου προτείνουμε το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει το κάτωθι ψήφισμα:

 Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σάμης δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει καμιά εκφόρτωση από φορτηγά πλοία που μεταφέρουν ανεμογεννήτριες στον Δήμο μας. Δεν θα συναινέσουμε στο συνεχιζόμενο περιβαλλοντικό έγκλημα. Θεωρούμε μέγιστη ασέβεια να βρίσκονται εντός των Λιμένων μας μετά από το μέγεθος της καταστροφής που βιώνουμε από την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020. Θεωρούμε ότι η ύπαρξη των ανεμογεννητριών στον Δήμο μας φέρει μεγάλη ευθύνη για τα πλημμυρικά φαινόμενα που αντιμετωπίζουμε. Τα εγκλήματα του παρελθόντος δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να επαναληφθούν. 

Τέλος ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Αθανασάτος προτείνει εκτός των ανωτέρω στο ψήφισμα να προστεθούν τα παρακάτω: Να πάρουν θέση όσοι υπερψήφισαν, καταδικάζουμε τη θέση των Δημοτικών Συμβούλων που συνέργησαν σε αυτό το έγκλημα . Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη: - την εισήγηση, - την πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Νικολάου Αθανασάτου -την θετική ψήφο στην εισήγηση των Δημοτικών Συμβούλων: 1) κ. Γεράσιμου Ποδαρά, 2) κ. Αριστέας Αμίτση 3) κ. Χρήστου Τζαννάτου 4) κ. Νικολάου Ρασσιά 5) κ. Εριγώνης Βαλσάμου, 6) κ. Αντωνίου Καλλιβωκά, 7) κ. Στυλιανού Σπαθή, 8) κ. Πολυχρόνη Δενδρινού, 9) κ. Παύλου Σκλαβούνου, 10) κ. Γεωργίου Αποστολάτου, 11) κ. Παναγή Κοκκόλη, 12) κ. Γερασίμου Ραυτόπουλου 13) κ. Γεωργίου Καβαλλιεράτου 14) κ. Γερασίμου Σπαθή 15) κ Κωνσταντίνου Κοντογούρη 16) κ. Μιχαήλ Γάκη 17) κ. Βασιλείου Κοκκόση 18) κ. Σπυρίδωνα Σπαθή και 19) κ. Παντελεήμων Αμούργη -Την αρνητική ψήφο στην εισήγηση των Δημοτικών Συμβούλων : 1) κ. Νικολάου Αθανασάτου και 2) κ. Αμαλίας Αλυσανδράτου που ψηφίζουν την πρόταση του κ. Νικολάου Αθανασάτου και μετά από συζήτηση, Αποφασίζει Κατά Πλειοψηφία Εγκρίνει το κάτωθι ψήφισμα : Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σάμης δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει καμιά εκφόρτωση από φορτηγά πλοία που μεταφέρουν ανεμογεννήτριες στον Δήμο μας. Δεν θα συναινέσουμε στο συνεχιζόμενο περιβαλλοντικό έγκλημα. Θεωρούμε μέγιστη ασέβεια να βρίσκονται εντός των Λιμένων μας μετά από το μέγεθος της καταστροφής που βιώνουμε από την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020. Θεωρούμε ότι η ύπαρξη των ανεμογεννητριών στον Δήμο μας φέρει μεγάλη ευθύνη για τα πλημμυρικά φαινόμενα που αντιμετωπίζουμε. Τα εγκλήματα του παρελθόντος δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να επαναληφθούν. Αυτή η απόφαση έλαβε αύξοντα αριθμό 194/2020 Αφού συντάχθηκε το παρόν πρακτικό υπογράφεται ως κατωτέρω Η Πρόεδρος               Τα Μέλη                                                    

Τ.ΥΠΟΓΡΑΦΗ 

Τ. ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ 

Ακριβές Αντίγραφο 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΡΙΣΤΕΑ ΑΜΙΤΣΗ

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%96%CE%A7%CE%A646%CE%9C%CE%933%CE%99-%CE%97%CE%A7%CE%A5?inline=true

Δεν υπάρχουν σχόλια: