Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Η μεγαλύτερη πανδημία είναι η κυβέρνηση της χώρας

 


Υπακούσαμε όλοι στα μέτρα της κυβέρνησης, πολλοί από εμάς καταστράφηκαν οικονομικά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο και πολλοί εργαζόμενοι έχασαν την δουλειά τους. 

Η καθημερινότητα μας άλλαξε προς το χειρότερο και κλειστήκαμε πάλι μέσα γιατί εκείνοι που μας έλεγαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε σε νέο lockdown, δεν έκαναν τίποτα για να το αποφύγουμε.

Τους φωνάζαμε να ανοίξουν τον τουρισμό με σχέδιο και δεσμεύσεις από τις χώρες προέλευσης και πραγματικό έλεγχο στα σύνορα, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια. Εκείνοι όμως άνοιξαν τις πύλες της χώρας ανοργάνωτα κι υπέκυψαν στις πιέσεις πολυεθνικών όπως ο γερμανικός κολοσσός Tui για τη μη διένεργεια τεστ, που διέσπειρε τον ιό σε όλη την χώρα με τα ολέθρια αποτελέσματα σήμερα, σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν η κ. Ντόρα Μπακογιάννη και ο υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης. 

Τους φωνάζαμε ότι 25 παιδιά μέσα στην τάξη είναι ανήθικο εν μέσω πανδημίας και μας έλεγαν ότι ο ιός δεν κολλάει εκεί. Δεν άκουσαν ούτε την πρόταση μας για μαθήματα σε δυο βάρδιες ώστε να μειωθεί στο μισό ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις ενώ δεν ανανέωσαν τις συμβάσεις 20.000 εκπαιδευτικών.

Τους φωνάζαμε ότι στα μέσα μεταφοράς δεν είναι δυνατόν να στοιβάζονται οι άνθρωποι ο ένας πάνω στον άλλο, μας έλεγαν ότι ο ιός δεν κολλάει εκεί. Ακόμα και χτες στην Βουλή ο κ Μητσοτάκης επανέλαβε ότι δεν κολλάει τόσο εύκολα ο ιός στα ΜΜΜ ενώ ακυρώσανε με το που έγιναν κυβέρνηση τις προκηρύξεις για 750 νέα λεωφορεία που τους είχαμε αφήσει έτοιμες.

Τους φωνάζαμε ότι είναι προκλητικό να είναι ανοιχτές οι εκκλησίες και οι πιστοί να εξακολουθούν να κοινωνούν, μας έλεγαν ότι η πίστη σώζει. Εκκλησιάζονταν, κοινωνούσαν και φωτογραφίζονταν οι ίδιοι δίνοντας το κακό παράδειγμα.

Τους φωνάζαμε από το Μάρτιο να δημιουργήσουν νέες ΜΕΘ, εκείνοι όμως έλεγαν ότι αν μας άκουγαν θα είχαν πετάξει εκατομμύρια. Εμείς φεύγοντας από την κυβέρνηση τους αφήσαμε 150 νέες ΜΕΘ όταν δεν υπήρχε covid19.

Τους φωνάζαμε να προχωρήσουν σε μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, μας έλεγαν ότι έχουν φροντίσει για όλα και το σύστημα υγείας είναι θωρακισμένο κι έτοιμο να αντιμετωπίσει την πανδημία. Βρήκαν από την κυβέρνηση μας 19.500 νέους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας αλλά εκείνοι με το που ανέλαβαν την εξουσία ακυρώσανε την προκήρυξη για τη πρόσληψη 4.000 μόνιμων γιατρών και σήμερα υπάρχουν 6.000 λιγότεροι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας από πέρυσι. 

Λίγο μετά, ήρθε η ωμή πραγματικότητα και γκρέμισε το λαμπερό περιτύλιγμα με το οποίο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός κάλυπταν τις αδυναμίες τους.

Άρχισαν να κλείνουν σχολεία και τμήματα γιατί λίγο πριν το lockdown είχαν ξεπεράσει τα 700 στα οποία παρατηρήθηκαν κρούσματα. Μετά έκλεισαν τα γυμνάσια και τα λύκεια αλλά σε μια τελείως αψυχολόγητη ενέργεια άφησαν σε λειτουργία τα δημοτικά, που από ότι φαίνεται θα τα σφραγίσουν την επόμενη εβδομάδα.

Άρχισαν να λιγοστεύουν τα κρεβάτια στις εντατικές και μέσα στον πανικό τους βαφτίζουν ΜΕΘ απλές κλινικές.

Άρχισαν να κόβουν τις άδειες γιατρών και νοσηλευτών αφού δεν προσέλαβαν νέους και να μπάζουν στα νοσοκομεία ιδιώτες γιατρούς με 2 χιλιάδες το μήνα, στην απελπισμένη τους προσπάθεια να τα στελεχώσουν. Την ίδια ώρα προχωράνε στην δίωξη των γιατρών που αγωνίζονται για το ΕΣΥ και καταγγέλλουν την κυβερνητική πολιτική.

Άρχισαν να αρρωσταίνουν οι παππάδες από τον ιό και μέχρι να το παραδεχτούν, ιερουργούσαν και τον μετέδιδαν στους πιστούς .

Τώρα όμως με 50 νεκρούς καθημερινά είναι ήδη πολύ αργά κι αν η κυβέρνηση δεν αλλάξει στρατηγική θα έρθουν και τα χειρότερα.

Στην χτεσινή ομιλία του ο πρωθυπουργός δεν έκανε καμία αυτοκριτική και κατηγόρησε τους νέους, αφήνοντας στο απυρόβλητο τις κυβερνητικές ευθύνες για τη διασπορά του ιού σε μέσα μαζικής μεταφοράς, χώρους εργασίας, και φυσικά στις εκκλησίες. 

Για τους εννέα μήνες απραξίας του και την ενίσχυση του ΕΣΥ που δεν έκανε ποτέ, αντί να αναλάβει τις ευθύνες του βάζει τις κοινωνικές ομάδες την μια απέναντι στην άλλη, θεωρώντας ότι η στοχοποίηση, η καταστολή κι η τρομοκρατία θα τον γλυτώσει από την οργή του κόσμου.

Βάλαμε πλάτη στην πρώτη φάση της πανδημίας και στηρίξαμε και μέτρα που φαίνονταν υπερβολικά αλλά δεν μπορούμε να βάζουμε πλάτη στη διάλυση της κοινωνίας, στη διαρκή αδράνεια και ολιγωρία απέναντι στην ενίσχυση της προστασίας του ΕΣΥ. 

Αν πράγματι η κυβέρνηση θέλει να συστρατευθούμε εναντίον του κορωνοϊού, οφείλει πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη, να αποδεχτεί άμεσα τις προτάσεις μας:

-Την σύγκλιση Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για συμφωνία σε ένα σχέδιο σωτηρίας του ΕΣΥ και των ανθρώπων.

-την αντικατάσταση του αποτυχημένου κ. Κικίλια και την τοποθέτηση υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής, 

-15.000 μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία, ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων στο ΕΣΥ και αύξηση των συνολικών δαπανών για την υγεία  με στόχο να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες, να διατηρηθεί το ηθικό του κόσμου που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης και να διασφαλιστεί η αντιμετώπιση του κορωνοϊού,

-δωρεάν πρόσβαση και διενέργεια τεστ στο σύνολο του πληθυσμού, 

-χρηματοδότηση έστω και τώρα από τα 37δις που αφήσαμε για την δημιουργία νέων ΜΕΘ και επίταξη όχι ενοικίαση των ιδιωτικών ΜΕΘ,

-αύξηση δρομολογίων στα μέσα μεταφοράς, 

-επανεκκίνηση του διαγωνισμού του ΣΥΡΙΖΑ για 750 νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, 

-προσλήψεις οδηγών και τεχνιτών μέσω του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση που πέτυχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και της άρσης αποσπάσεων οδηγών του Ο.Σ.Υ από γραφεία υπουργών και βουλευτών.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: