Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΗΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

 


Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΗΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Κυρώσεις κατά της Τουρκίας και «το άλλο με τον Τοτό»…

Δρ ΓΑΒΡΙΗΛ ΜΑΝΩΛΑΤΟΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Οι «αποφάσεις» της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελούν μια άνευ προηγουμένου ομολογία της ανοχής, αν όχι της αποδοχής, που επιδεικνύει η Ένωση έναντι της αλαζονικής συμπεριφοράς της Τουρκίας και των επεκτατικών διεκδικήσεων και πρακτικών της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο εις βάρος της Κύπρου και της Ελλάδος. Και αυτή η πρωτοφανής συμπεριφορά της ΕΕ γίνεται εις βάρος δύο χωρών μελλών της, τής Ελλάδος και της Κύπρου.

Το πιο κωμικό αν δεν ήταν τραγικό, αυτή η απάθεια και η αδιαφορία της ΕΕ έναντι των απαράδεκτων διεκδικήσεων της Τουρκίας, εις βάρος των κυριαρχικών συμφερόντων και δικαιωμάτων της Κύπρου και της Ελλάδος γίνεται με τη σύμπραξη της ίδιας της Ελλάδος. Το θέμα είναι τόσο σοβαρό και φαεινές, που δεν χρειάζονται αναλύσεις και ερμηνείες. Οι δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού μιλούν από μόνες τους. Τις παραθέτω και ο καθένας με κοινή νοημοσύνη και λογική ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι κυρώσεις προς την Τουρκία δεν είναι αυτοσκοπός. Η απειλή των κυρώσεων είναι το μεγάλο όπλο μας».

Κύριε Πρωθυπουργέ. Ακόμα και οι μικρόμυαλοι θα καταλάβαιναν ότι άμα λες στον Ερντογάν και στη Μέρκελ και στον Μπορίσοφ ότι το όπλο σου είναι οι απειλές κυρώσεων και όχι οι κυρώσεις γιατί να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία και ο Ερντογάν γιατί να φοβηθεί τις κούφιες απειλές σου;

Ο πρωθυπουργός μας όπως άλλα καταλαβαίνει. Και ομιλούν περί δήθεν κυρώσεων που επιβλήθηκαν στην Τουρκία. Και ο Ερντογάν πανηγυρίζει…

Ο εμπαιγμός προς το ελληνικό λαό και τους λαούς της Ευρώπης είναι άνευ προηγουμένου.

Ήμαρτον Μεγαλοδύναμε…


Δεν υπάρχουν σχόλια: