Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Για πρώτη φορά χωρίς οικονομικό βοήθημα τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες

 


Φέτος τα Χριστούγεννα για πρώτη φορά τα ΑμεΑ δεν θα λάβουν κοινωνικό βοήθημα. Θα λάβουν ένα επιπλέον ΚΕΑ, όσοι λαμβάνουν αυτό το επίδομα, αυτοί και μόνο.

Τη γνωστοποίηση αυτή έκανε μιλώντας στην στήλη «Τα νέα των ΑμεΑ» της ΕΡΤ ο ιδρυτής της διαδικτυακής κοινότητας ΑμεΑ, «Ο Συνήγορος των ΑμεΑ», Ανδρέας Μπαρδάκης.


Όπως τόνισε ο κ. Μπαρδάκης απάντηση για αυτό δεν έλαβαν τα ΑμεΑ, από τους αρμοδίους της Πολιτείας, αλλά δεν βλέπει και κινητοποιείται για αυτό και κανένας από τους φορείς του Αναπηρικού κινήματος, αλλά και κανένας από τα ΜΜΕ, ή γενικότερα την κοινωνία.


Η ΕΡΤ Κομοτηνής επικοινώνησε με την ΕΣΑΜΕΑ στην Αθήνα -την κ. Μπελδέκη-η οποία επιβεβαίωσε την πληροφορία, λέγοντας πως η ΕΣΑΜΕΑ ζήτησε να δοθεί ένα επιπλέον επίδομα προνοϊακό για τα Χριστούγεννα και μία σύνταξη στους δικαιούχους, εισπράττοντας σιωπή από την πολιτεία, προς το παρόν.


Επιπλέον ο κ. Μπαρδάκης έκανε λόγο για ψευδή ενημέρωση για εξαιρέσεις των ΑμεΑ και των συνοδών τους, ως προς τα μέτρα μετακίνησης λόγω της πανδημίας.


Μάλιστα αυτό επιβεβαιώθηκε πρόσφατα με την επιβολή προστίμου σε συνοδό ΑμεΑ, που βγήκε έξω με μια βεβαίωση συζύγου και ένα χαρτί αναπηρίας ΚΕΠΑ.

https://m.tvxs.gr/mo/i/331124/f/news/ellada/gia-proti-fora-xoris-oikonomiko-boithima-ta-atoma-me-eidikes-anagkes.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: