ΑΠΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ: ΤΟ WORLD ECONOMIC FORUM (του Νταβός) ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
Όποιος θέλει, πιστεύει. Το μήνυμα είναι σαφές και στέλνεται από μία τράπεζα : ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.
(Η πρώτη εικόνα είναι κι αυτή διαφήμιση της HSBC: "Πάρτε μέρος στο μέλλον - Το dna σας ειναι το data(τα δεδομένα) σας". Η εικόνα είναι εύγλωττη για το τι θέλουν να πουν. Για να συμπληρώσει η καλή τράπεζα, σε άλλο διαφημιστικό:
"Το μέλλον είναι γεμάτο από ευκαιρίες" .
Για κάποιους, όμως, θα υπάρχουν ευκαιρίες και άλλοι θα είναι η ευκαιρία.
Πιστέψτε στη νέα θρησκεία, στην εξουσία, στο χρήμα, χωρίς, όμως, να ερευνάτε. Οι νέα πίστη είναι εδώ. Οι ναοί μας μπορούν να καταργηθούν μαζί με την πίστη στο Θεό. Έρχονται άλλοι καλύτεροι θεοί, επιστημονικότερες θρησκείες. Ο Μαμωνάς, ο Σατανάς, η Απληστία, η Απανθρωπιά, ντυμένες με φύλα συκής, καμωμένα από τον ανθρωπισμό των Μεδίκων. Τι σημασία έχει ποιος κατέχει και ελέγχει την τεχνολογία και την επιστήμη; Πιστέψτε.
Θα παραθέσουμε ένα άρθρο , χωρίς να το σχολιάσουμε. Αφιερώνεται σε όσους ειρωνεύονται τη δυνατότητα των κατόχων της τεχνολογίας να οδηγήσουν τον άνθρωπο στο τέλος του . O συγγραφέας του βιβλίου "Το Τέλος της Ιστορίας και ο Τελευταίος Άνθρωπος", Francis Fukuyama, είχε φτιάξει τον όρο Transhumanism , για να δείξει και να εξηγήσει πώς θα περάσουμε από τον άνθρωπο στον μετάνθρωπο/υπεράνθρωπο με τη βοήθεια αυτών που κατέχουν τον παγκόσμιο πλούτο, το χρήμα, την τεχνολογία, την "επιστήμη" και τη δύναμη της εξουσίας. "Την ανθρωπότητα, όπως την ξέρατε, να την ξεχάσετε".
Αφιερώνεται σε όσους λένε τους ανθρώπους, που ερευνούν και αρνούνται υπακοή σε απάνθρωπες εξουσίες , "ψεκασμένους" και "συνομωσιολόγους". Άραγε, πώς πρέπει να ονομάσουμε αυτούς που δεν πιστεύουν τους συνομώτες, όταν λένε τι θέλουν να κάμουν στους ανθρώπους;
----
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 20 Ιουνίου 2020, από τον Xiao Liu, συνεργάτη του "Centre for the Fourth Industrial Revolution, World Economic Forum". Tίτλος:
"Τhe Internet of Bodies is here. This is how it could change our lifes".
Κανένα από τα επίσημα μέσα πληροφόρησης δεν το πρόσεξε. Kαι ο λόγος είναι απλός: Πώς αλλιώς θα επιβιώσει ο χαρακτηρισμός του πρωθυπουργού και άλλων για "ψεκασμένους";
Πρόεδρος του World Economic Forum είναι ο Klaus Schwab, που πρόσφατα έγραψε το βιβλίο "COVID 19 - THE GREAT RESET", το νέο ευαγγέλιο των αρχηγών κρατών. Για μας είναι ιός και πανδημία. Για άλλους είναι αφορμή για φιλικές προς το περιβάλλον των ισχυρών αλλαγές. Τον άλλο μήνα θα μάθουμε από το Νταβός ποιες θα είναι οι λεπτομέρειες αυτής της "Μεγάλης Επαναφοράς". Να σημειώσουμε, επίσης, ότι η προσομοίωση , που έβγαλε τα δεκάδες εκατομμύρια των θανάτων σε όλο τον κόσμο από τον covid19 έγινε στο Νταβός. Για την ιστορία να πούμε ακόμα ότι οι διαδικασίες που προωθεί το W.E.F. δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς την τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας 5G. Ο σκοπός τους δεν είναι να μας χαρίσουν ένα πιο γρήγορο ίντερνετ, αλλά με πρόσχημα τον COVID 29 και την προστασία της υγείας μας να ελέγξουν το είναι μας. Εκτός κι αν πιστεύετε στην καλωσύνη τους. Το W.E.F. ετοιμάζει, επίσης, σχέδιο ολοκληρωτικής κατάργησης των χαρτονομισμάτων και σχέδιο ελέγχου της διατροφής μας. Δεν μπορεί να τρώμε ότι θέλουε ή ότι παράγουμε και καλλιεργούμε. Μόνο όσα θα παράγουν και θα εγκρίνουν οι βιομηχανίες και οι τράπεζες. Ήδη, στο στόχαστρο έχουν μπει όλτα τα προϊόντα κτηνοτροφίας και ετοιμάζεται μεγάλη φορολογία, για να μπορούμε να τρώμε το ακριβό "μη κρέας" της Νεστλέ ή του Bill Gates.
Οι υπερπλούσιοι, που, σύμφωνα με τη δική τους "φιλανθρωπική" οργάνωση ( OXFAM ), κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πλούτου, στερώντας τα βασικά από δισεκατομμύρια ανθρώπους ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!!! (Βεβαίως, έχουν αναφερθεί κατ' επανάληψη στην κλιματική αλλαγή και στη φτώχεια, τα οποία οφείλονται στον υπερπληθυσμό και όχι στο γεγονός της απληστίας των "φιλανθρώπων" με τις εταιρείες τους. Στο παρελθόν το "Δίκτυο Ιθάκη" είχε αναφερθεί σε έρευνα , ΄που φάνηκε ότι τα εκατομμύρια των επιχειρήσεων ελέγχουν 147 εταιρείες στην πλειοψηφία τους τράπεζες. Κι ότι 10 επιχειρήσεις ελέγχουν ό,τι τρώμε).
Για το καλό μας, η κατέχοντες την εξουσία και τον πλούτο ζητούν την "οικειοθελή" εκχώρηση του σώματος μας, της ψυχής μας και του νου μας, όλων όσων μας κάνουν ανθρώπους, για να τα κάνουν ό,τι θέλουν. Ποιος θα τους εμποδίσει;
----
ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.
- Μπαίνουμε στην εποχή του «Διαδικτύου των σωμάτων»: συλλέγουμε τα φυσικά δεδομένα μας μέσω μιας σειράς συσκευών που μπορούν να εμφυτευτούν, να καταποθούν ή να φορεθούν.
- Το αποτέλεσμα είναι μια τεράστια ποσότητα δεδομένων που σχετίζονται με την υγεία που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την ανθρώπινη ευημερία σε όλο τον κόσμο και να αποδειχθούν ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19.
- Ωστόσο, ένας αριθμός κινδύνων και προκλήσεων πρέπει να αντιμετωπιστεί για να αξιοποιηθεί η δυνατότητα αυτής της τεχνολογίας, από ζητήματα απορρήτου έως πρακτικά εμπόδια.
Στους ειδικούς θαλάμους του Κλινικού Κέντρου Δημόσιας Υγείας της Σαγκάης, οι νοσοκόμες χρησιμοποιούν έξυπνα θερμόμετρα για να ελέγξουν τις θερμοκρασίες των ασθενών με COVID-19. Η θερμοκρασία κάθε ατόμου καταγράφεται με έναν αισθητήρα, μειώνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης μέσω επαφής και τα δεδομένα αποστέλλονται σε έναν πίνακα ελέγχου παρατήρησης. Ένα μη φυσιολογικό αποτέλεσμα ενεργοποιεί μια προειδοποίηση στο ιατρικό προσωπικό, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να παρέμβει άμεσα. Τα δεδομένα που συλλέγονται επιτρέπουν επίσης στους γιατρούς να αναλύουν τις τάσεις με την πάροδο του χρόνου.
Τα έξυπνα θερμόμετρα έχουν σχεδιαστεί από τη VivaLNK, μια startupεπιχείρηση με έδρα τη Silicon-Valleyκαι αποτελούν ένα ισχυρό παράδειγμα των πολλών ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών που φέρνουν επανάσταση στην υγειονομική περίθαλψη. Μετά το Διαδίκτυο των πραγμάτων, το οποίο άλλαξε τον τρόπο που ζούμε, ταξιδεύουμε και εργαζόμαστε, συνδέοντας καθημερινά αντικείμενα στο Διαδίκτυο, είναι πλέον καιρός για το Διαδίκτυο των Σώματος. Αυτό σημαίνει τη συλλογή των φυσικών μας δεδομένων μέσω συσκευών που μπορούν να εμφυτευτούν, να καταποθούν ή να φορεθούν απλά, δημιουργώντας τεράστιες ποσότητες πληροφοριών που σχετίζονται με την υγεία.
Ορισμένες από αυτές τις λύσεις, όπως οι ανιχνευτές φυσικής κατάστασης, αποτελούν επέκταση του Διαδικτύου των πραγμάτων. Αλλά επειδή το Διαδίκτυο των Σώματος επικεντρώνεται στο ανθρώπινο σώμα και την υγεία, δημιουργεί επίσης τη δική του συγκεκριμένη σειρά ευκαιριών και προκλήσεων, από ζητήματα απορρήτου έως νομικά και ηθικά ζητήματα.
(ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ: Το άρθρο , στη συνέχεια, παραθέτει πίνακα έρευνας του 2018 της εταιρείας μελετών MCKINSEY & Company , για να μας δείξει ότι οι άνθρωποι έχουν , ήδη, αποδεχτεί την ενσωμάτωση της βιολογικής ζωής με τις ψηφιακές πλατφόρμες. Η MCKINSEY είχε εκπονήσει το 2010 μεέλτη για το πώς θα γίνει ρόδινη η Ελλάδα του 2020, χρηματοδοτημένη από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και υποστηριζόμενη από την κυβέρνηση. Το πόσο καλύτερα είναι σήμερα από το 2010, το ξέρουμε).
Συνδέοντας το σώμα μας
Όσο μελλοντικό κι αν φαίνεται το Ίντερνετ των Σωμάτων, πολλοί άνθρωποι είναι ήδη συνδεδεμένοι σε αυτό μέσω φορητών συσκευών. Oκλάδος smartwatchαπό μόνο του έχει εξελιχθεί σε αγορά 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018 και αναμένεται να αυξηθεί κατά 32% σε 18 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021. Οι έξυπνες οδοντόβουρτσες και ακόμη και οι βούρτσες μαλλιών μπορούν επίσης να επιτρέψουν στους ανθρώπους να παρακολουθούν τα πρότυπα στην προσωπική τους φροντίδα και συμπεριφορά.
Για τους επαγγελματίες υγείας, το Διαδίκτυο των Σωμάτων ανοίγει την πόρτα για μια νέα εποχή αποτελεσματικής παρακολούθησης και θεραπείας.
Το 2017, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε την πρώτη χρήση ψηφιακών χαπιών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα ψηφιακά χάπια περιέχουν μικροσκοπικούς, αισθητήρες που μπορούν να τους καταπιούν, καθώς και φάρμακα. Μόλις τον καταπιούν, ο αισθητήρας ενεργοποιείται στο στομάχι του ασθενούς και μεταδίδει δεδομένα στο smartphone ή σε άλλες συσκευές του.
Το 2018, ο Kaiser Permanente, ένας πάροχος υγειονομικής περίθαλψης στην Καλιφόρνια, ξεκίνησε ένα εικονικό πρόγραμμα αποκατάστασης για ασθενείς που αναρρώνουν από καρδιακές προσβολές. Οι ασθενείς μοιράστηκαν τα δεδομένα τους με τους παρόχους φροντίδας τους μέσω ενός έξυπνου ρολογιού, επιτρέποντας την καλύτερη παρακολούθηση και μια στενότερη, πιο συνεχή σχέση μεταξύ ασθενούς και γιατρού. Χάρη σε αυτήν την καινοτομία, το ποσοστό ολοκλήρωσης του προγράμματος αποκατάστασης αυξήθηκε από λιγότερο από 50% σε 87%, συνοδευόμενο από μείωση του ποσοστού επανεισαγωγής και του κόστους προγράμματος.
Ο κατακλυσμός δεδομένων που συλλέγονται μέσω τέτοιων τεχνολογιών προάγει την κατανόησή μας για το πώς η ανθρώπινη συμπεριφορά, ο τρόπος ζωής και οι περιβαλλοντικές συνθήκες επηρεάζουν την υγεία μας. Έχει επεκτείνει επίσης την έννοια της υγειονομικής περίθαλψης πέρα από το νοσοκομείο ή τη χειρουργική επέμβαση και στην καθημερινή ζωή. Αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωναϊού. Η παρακολούθηση των συμπτωμάτων θα μπορούσε να μας βοηθήσει να σταματήσουμε την εξάπλωση της λοίμωξης και να εντοπίσουμε γρήγορα νέες περιπτώσεις. Οι ερευνητές ερευνούν εάν δεδομένα που συλλέγονται από έξυπνα ρολόγια και παρόμοιες συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ειδοποιήσεις ιογενούς λοίμωξης παρακολουθώντας τον καρδιακό ρυθμό και την αναπνοή του χρήστη.
Ταυτόχρονα, αυτή η πολύπλοκη και εξελισσόμενη τεχνολογία δημιουργεί νέες κανονιστικές προκλήσεις.
Τι μετράει ως πληροφορία για την υγεία;
Στις περισσότερες χώρες, υπάρχουν αυστηροί κανονισμοί σχετικά με προσωπικές πληροφορίες υγείας, όπως ιατρικά αρχεία και δείγματα αίματος ή ιστού. Ωστόσο, αυτοί οι συμβατικοί κανονισμοί συχνά αποτυγχάνουν να καλύψουν το νέο είδος δεδομένων υγείας που δημιουργούνται μέσω του Διαδικτύου των Σωμάτων και των οντοτήτων(φορέων) που συλλέγουν και επεξεργάζονται αυτά τα δεδομένα.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο νόμος Φορητότητας[i] και Λογοδοσίας για την Ασφάλιση Υγείας του 1996 (HIPPA), ο οποίος είναι ο κύριος νόμος για τη ρύθμιση των δεδομένων υγείας, ισχύει μόνο για τους ιατρικούς παρόχους, τους ασφαλιστές υγείας και τις επιχειρηματικές τους ενώσεις. Ο ορισμός της «προσωπικής πληροφορίας για την υγεία» καλύπτει μόνο τα δεδομένα που κατέχουν αυτές οι οντότητες. Αυτός ο ορισμός αποδεικνύεται ανεπαρκής για την εποχή του Διαδικτύου των Σώματος. Οι εταιρείες τεχνολογίας προσφέρουν επίσης προϊόντα και υπηρεσίες που σχετίζονται με την υγεία και συλλέγουν δεδομένα. Η Margaret Riley, καθηγήτρια νομικής υγείας στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, μου επεσήμανε σε μια συνέντευξη ότι το HIPPA δεν καλύπτει, για παράδειγμα, τους όγκους δεδομένων από καταναλωτές φορητών[ii].
Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι οι ισχύοντες κανονισμοί εξετάζουν μόνο εάν τα δεδομένα είναι από μόνα τους ευαίσθητα και όχι εάν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ευαίσθητων πληροφοριών. Για παράδειγμα, το αποτέλεσμα μιας εξέτασης αίματος σε ένα νοσοκομείο θα ταξινομηθεί γενικά ως ευαίσθητα δεδομένα, επειδή αποκαλύπτει ιδιωτικές πληροφορίες σχετικά με την προσωπική σας υγεία. Αλλά σήμερα, όλα τα είδη φαινομενικά μη ευαίσθητων δεδομένων μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την εξαγωγή συμπερασμάτων για την υγεία σας, μέσω της ανάλυσης δεδομένων. Η Glenn Cohen, καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ, μου είπε σε μια συνέντευξη ότι ακόμη και δεδομένα που δεν αφορούν καθόλου την υγεία, όπως λίστες αγορών παντοπωλείων, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τέτοια συμπεράσματα. Ως αποτέλεσμα, οι συμβατικοί κανονισμοί ενδέχεται να μην καλύπτουν δεδομένα που είναι ευαίσθητα και ιδιωτικά, απλώς και μόνο επειδή δεν φαίνονταν ευαίσθητα πριν από την επεξεργασία τους [iii].
Κίνδυνοι δεδομένων
Ο προσδιορισμός και η προστασία ευαίσθητων δεδομένων έχει σημασία, διότι μπορεί να επηρεάσει άμεσα τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα ιδρύματα και άλλα άτομα. Με μεγάλη ανάλυση δεδομένων, αμέτρητες καθημερινές ενέργειες και αποφάσεις μπορούν τελικά να τροφοδοτήσουν το προφίλ υγείας μας, το οποίο μπορεί να δημιουργηθεί και να διατηρηθεί όχι μόνο από τους παραδοσιακούς παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, αλλά και από εταιρείες τεχνολογίας ή άλλους φορείς. Χωρίς κατάλληλους νόμους και κανονισμούς, θα μπορούσε επίσης να πωληθεί. Ταυτόχρονα, δεδομένα από το Διαδίκτυο των Σωμάτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση προβλέψεων και συμπερασμάτων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την πρόσβαση ενός ατόμου ή ομάδας σε πόρους όπως η υγειονομική περίθαλψη, η ασφάλιση και η απασχόληση.
Ο James Dempsey, διευθυντής του Berkeley Center for Law and Technology, μου είπε σε μια συνέντευξη ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε άδικη μεταχείριση. Προειδοποίησε για πιθανές διακρίσεις και προκατάληψη όταν τέτοια δεδομένα χρησιμοποιούνται για αποφάσεις στον τομέα της ασφάλισης και της απασχόλησης. Οι πληγέντες μπορεί να μην το γνωρίζουν καν.
Μία λύση θα ήταν η ενημέρωση των κανονισμών. Η Sandra Wachterκαι ο Brent Mittelstadt, δύο μελετητές στο Ινστιτούτο Ίντερνετ της Οξφόρδης, προτείνουν ότι ο νόμος περί προστασίας των δεδομένων πρέπει να εστιάζει περισσότερο στον τρόπο και τον λόγο επεξεργασίας των δεδομένων και όχι μόνο στην αρχική του κατάσταση. Υποστηρίζουν το λεγόμενο «δικαίωμα σε λογικά συμπεράσματα», που σημαίνει το δικαίωμα χρήσης των δεδομένων σας μόνο για λογικά, κοινωνικώς αποδεκτά συμπεράσματα. Αυτό συνεπάγεται τον καθορισμό προτύπων σχετικά με το εάν και κατά την εξαγωγή ορισμένων πληροφοριών από τα δεδομένα ενός ατόμου, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης της παρούσας ή της μελλοντικής του υγείας, είναι κοινωνικά αποδεκτό ή υπερβολικά επεμβατικό.
Πρακτικά προβλήματα
Εκτός από τις ανησυχίες για το απόρρητο και την ευαισθησία, υπάρχουν επίσης ορισμένα πρακτικά προβλήματα στην αντιμετώπιση του τεράστιου όγκου δεδομένων που δημιουργούνται από το Διαδίκτυο των Σωμάτων. Η έλλειψη προτύπων σχετικά με την ασφάλεια και την επεξεργασία δεδομένων καθιστά δύσκολο τον συνδυασμό δεδομένων από διαφορετικές πηγές και τη χρήση τους για την προώθηση της έρευνας. Διαφορετικές χώρες και θεσμοί προσπαθούν να ξεπεράσουν από κοινού αυτό το πρόβλημα. Το Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (IEEE) και η Ένωση Προτύπων του συνεργάζονται με την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, καθώς και πανεπιστήμια και επιχειρήσεις μεταξύ άλλων ενδιαφερομένων από το 2016, για την αντιμετώπιση της ασφάλειας και ζήτημα διαλειτουργικότητας[iv] της συνδεδεμένης υγείας.
Καθώς το Διαδίκτυο των Σωμάτων εξαπλώνεται σε κάθε πτυχή της ύπαρξής μας, αντιμετωπίζουμε μια σειρά από νέες προκλήσεις. Αλλά έχουμε επίσης μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία να βελτιώσουμε την υγεία και την ευημερία μας και να σώσουμε αμέτρητες ζωές. Κατά τη διάρκεια της κρίσης COVID-19, η χρήση αυτής της ευκαιρίας και η εξεύρεση λύσεων στις προκλήσεις είναι πιο επείγον έργο από ποτέ. Αυτό βασίζεται σε κυβερνητικές υπηρεσίες και νομοθετικά όργανα που συνεργάζονται με τον ιδιωτικό τομέα και την κοινωνία των πολιτών για τη δημιουργία ενός ισχυρού πλαισίου διακυβέρνησης και για τη συμπερίληψη συμπερασμάτων στον τομέα της προστασίας των δεδομένων. Ο σχεδιασμός τεχνολογικών και κανονιστικών προτύπων για τη διαλειτουργικότητα και την ασφάλεια θα ήταν επίσης καθοριστικής σημασίας για την απελευθέρωση της ισχύος των πρόσφατα διαθέσιμων δεδομένων. Το κλειδί είναι να συνεργαστούμε διασυνοριακά και τομείς για να κατανοήσουμε πλήρως τα τεράστια οφέλη αυτής της ταχύτατα εξελιγμένης τεχνολογίας.
Kαιρός να οργανωθούμε σε εκκλησίες / κοινότητες / δήμους.
Δεν θέλουμε να είμαστε οι τελευταίοι άνθρωποι. Αν όχι για μας, ας νοιαστούμε για τα παιδιά και τις επερχόμενες γενιές.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
επικοινωνία / συμμετοχή: ithacanet.gr@gmail.com
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
[i]H δυνατότητα μεταφοράς και διανομής (πληροφοριών για την υγεία, στην περίπτωση μας ) .
[ii]Εννοεί φορητές συσκευές (που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν ακόμα).
[iii]Μπορεί να κλαίγονται για την απουσία νομικού πλαισίου, αλλά ήδη η Mayo Clinic στις ΗΠΑ έχει εκχωρήσει τη διαχείριση των ιατρικών φακέλων των ασθενών της στην GOOGLE.
[iv] Η δυνατότητα των υπολογιστικών συστημάτων ή του λογισμικού να εξάγουν και να κάνουν χρήση των πληροφοριών.
https://www.ithacanet.gr/article/%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-world-economic-forum-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B2%CF%8C%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%87%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου