Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΥΡΙΖΑ

ΙΔΟΥ Η …ΡΟΔΟΣ , ΚΥΡΙΟΙ

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που, κατά την διάρκεια της ειδικής για τον σκοπό αυτό επίσκεψης που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του νομού μας από τον βουλευτή κ. Παρίση τον νομάρχη κ. Γεωργάτο τον αντινομάρχη κ. Γαλιατσάτο και άλλους παράγοντες στον υπουργό Πολιτισμού κ. Σαμαρά για το θέμα της γέφυρας Αργοστολίου, δόθηκε από τον ίδιο τον υπουργό και σε επήκοον όλων των παρευρισκομένων η υπόσχεση ότι «αμέσως μόλις ανοίξει το Περιφερειακό πρόγραμμα για τον Πολιτισμό, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ, με δική μου απόφαση θα εντάξω το έργο της γέφυρας Αργοστολίου».
Να προστεθεί ακόμη ότι λίγο πριν από αυτήν την συνάντηση το ΥΠΕΧΩΔΕ δια χειρός υφυπουργού κ. Ξανθόπουλου και απαντώντας εγγράφως στον τότε βουλευτή Επικρατείας κ. Μπεριάτο ,είχε αποδεχθεί την ανάγκη επισκευής της γέφυρας και απόδοσης της στον κυκλοφοριακό ιστό ως τμήμα της εθνικής οδού Αργοστολίου- Σάμης.
Ήδη από τις 24/09/2009 ο γγ της Περιφέρειας Ιονίων προκήρυξε την θεματική προτεραιότητα «προστασία και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομίας» που σαν πρώτη επιλέξιμη δράση αναφέρει την «προστασία,αποκατάσταση και ανάδειξη μνημείων και αρχαιολογικών χώρων».
Τά ψέματα τελείωσαν! κε Σαμαρά και κε Παρίση οι συμπατριώτες μας περιμένουν την άμεση υλοποίηση της υπόσχεσης σας.
Να ενταχθεί με υπουργική απόφαση το όλον έργο της γέφυρας, ήτοι στατική και αισθητική αποκατάσταση.
Και μην ισχυριστεί κανείς ότι δεν υπάρχει χρόνος λόγω εκλογών. Όπως υπάρχει χρόνος για την προκήρυξη άλλο τόσο υπάρχει και για την ένταξη του έργου. Έτσι κύριοι της κυβέρνησης? Όχι μόνο διορισμούς stage από το παράθυρο, έχετε χρόνο και για κάτι ουσιαστικό για αυτό τον τόπο και την ιστορική και πολιτιστική του κληρονομιά.
Αν δεν το κάνετε ,κε Σαμαρά και κε Παρίση θα είσαστε το λιγώτερο ,φτηνοί λαϊκιστές!

Αργοστολι, 25/09/2009 το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: