Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ Σοβαρότατες καταγγελίες για τη λειτουργία των ΤΕΙ στο Νομό μας

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ E MAIL.
Σε ανακοίνωσή τους εργαζόμενοι στα ΤΕΙ -που για ευνόητους λόγους ζήτησαν την ανωνυμία-καταγγέλουν πράγματα και θάματα για τη λειτουργία των ΤΕΙ στη Κεφαλονιά και ιδιαίτερα για το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων Αργοστολίου.
Από τις συζητήσεις μας μαζί τους και από την ανακοίνωση που δημοσιεύουμε, ένα είναι σαφές : Το ΤΕΙ στο νησί μας είναι καζάνι που βράζει έτοιμο να εκραγεί.
Η πλήρης ανακοίνωση είναι η εξής :
Επιπτώσεις Εκφυλισμού και Διαφθοράς του Κύρους του Ιδρύματος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και ειδικότερα του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας Αργοστολίου, Κεφαλληνίας.
Το ανωτέρω Τμήμα λειτουργεί από την έναρξή του επιτυχώς 5 χρόνια με εμφανές επακόλουθο τον συνεχή αυξανόμενο ρυθμό του αριθμού των εισακτέων.
Η πορεία αυτή ακολουθώντας τον αρχικό Οδηγό Σπουδών, (παρόμοιο του αντιστοίχου Τμήματος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Καστοριά), αποτελούσε εγγύηση για το Τμήμα.
Αντίθετα τα υπόλοιπα τμήματα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ακολουθούν φθίνουσα πορεία ως αποτέλεσμα εξυπηρέτησης μικροπρόθεσμων κομματικών, συγγενικών και μη αξιοκρατικών συμφερόντων.
Διαπιστώνεται όμως τελικά ότι και το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας τείνει να ακολουθήσει την κατιούσα πορεία των υπολοίπων Tμημάτων μετά την περυσινή παρέμβαση που έγινε στον Οδηγό Σπουδών.
Συγκεκριμένα, επαληθεύεται εκ των υστέρων ότι η αλλαγή του Προγράμματος Σπουδών δεν είχε κανένα άλλο λόγο ύπαρξης, παρά μόνο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων ατόμων που η Διοικούσα της Αθήνας, και ιδιαίτερα ο Πρόεδρος, ήθελε να «βολέψει» επειδή προφανώς οι κατά καιρούς μετέωροι δεν καταφέρνουν να απορροφηθούν πουθενά άλλού είτε λόγω ανεπάρκειάς τους, είτε λόγω κεκτημένου υπέρμετρου ζήλου και φιλαυτίας - στοιχείων μη ανταποκρινομένων στις αντίστοιχες δυνατότητες και τα προσόντα τους.
Όσον αφορά τον Πρόεδρο, η τελευταία φορά που ήρθε για υπόθεση του ΤΕΙ Ιονίων νήσων ήταν την άνοιξη του 2007, όταν σε συνέντευξη ρωτήθηκε από τοπικούς φορείς να αιτιολογήσει την αλλαγή μαθημάτων στον Οδηγό Σπουδών, όπως το μάθημα σχετικό με το Αρχαίο Ελληνικό Ένδυμα (!) και τον λόγο ύπαρξής του σε Τριτοβάθμιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και μάλιστα σε Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας.
Από τότε την μόνη εικόνα και επαφή που έχει ο Πρόεδρος με το Ίδρυμα είναι μόνο δια μέσου της Γραμματειακής Υποστήριξης, η οποία του γνωστοποιεί - όσα αυτή κρίνει - ότι πρέπει να γνωρίζει, και δια μέσου της οποίας γνωστοποιούνται στα εδώ Τμήματα - και όχι μόνο - όλα τα φυσικώς και τεχνικώς δρώμενα και πεπραγμένα της Διοικούσας της Αθήνας. Για οποιονδήποτε άλλο επιχειρήσει επικοινωνία μαζί του, οι τηλεφωνικοί κωδικοί του Ιονίου κτυπούν κόκκινο συναγερμό δικαιολογιών υπέρμετρων απασχολιών του Προέδρου ή εξαφανίσεών του εκτός έδρας.
Ειδικότερα τελευταία που επισημοποιήθηκε η είσοδος και σύμπραξη με καθηγητή του Παν/μίου του Αιγαίου στον οποίο παραχώρησε το Νεοσύστατο Τμήμα της Ζακύνθου - σαν να ήταν κληρονομικό περιουσιακό του απόκτημα - αγνοώντας επιδεικτικά και προκλητικά παραινέσεις και προειδοποιήσεις Τοπικών Φορέων και Αρχών, εφόσον ο συγκεκριμένος καθηγητής :
1) έχει κατ' εξακολούθηση προσβάλλει και διασύρει τον Νομό με τις πράξεις του προκαλώντας προβλήματα όπου εμπλέκεται
2) δεν έχει ουδεμία -φαινομενικά- σχέση με το Ίδρυμα, άλλη από αυτή της συμμετοχής του στο παράνομο εκλεκτορικό ευνοούμενης του Προέδρου, το οποίο δεν ευδοκίμησε κατόπιν έγκαιρης παρέμβασης Τοπικών Υπευθύνων -χωρίς όμως κυρώσεις !
3) έχει απαιτήσει - εκτός των άλλων- θέσεις για δικά του άτομα μέσα στο Ίδρυμα, οι οποίες έχουν δρομολογηθεί, εξ ου και η πρωτοφανής φετινή αθρόα προσέλευση υποψηφίων καθηγητών προς όλα τα Τμήματα με σκοπό την εκτόπιση των ήδη υπαρχόντων μονίμων κατοίκων.
Ποιος θα χρεωθεί όμως την ανεξέλεγκτη και άγνωστη πορεία του Τμήματος :
Οι ανυποψίαστοι φοιτητές ;
Το οικογενειακό τους περιβάλλον που επιβαρύνεται ;
Το ήδη υπάρχον Εκπαιδευτικό Προσωπικό που εκτοπίζεται ταυτόχρονα από δυο πλευρές όπως :
1) Με προσθαφαιρέσεις μαθημάτων διαφορετικών ειδικοτήτων από τις αρχικώς ορισθείσες
2) Με τις αιφνίδιες και εμβόλιμες προσελεύσεις «αλεξιπτωτιστών» καθηγητών που καταφθάνουν εσπευσμένα από όλα τα μέρη της Ελλάδος για να καταλάβουν τις προγραμματισμένες δωρεές θέσεων εκ μέρους της Διοικούσας της Αθήνας ;
Το ήδη υπάρχον Εκπαιδευτικό Προσωπικό, αποτελούμενο από αξιόλογους Καθηγητές, Ερευνητές και Έμπειρους Εκπαιδευτικούς είναι αυτό που μέχρι σήμερα δημιούργησε και διατήρησε την υψηλή απόδοση, ενώ στήριξε το ανταγωνιστικό προφίλ του Τμήματος και κατά συνέπεια του Ιδρύματος.
Είναι οι Εκπαιδευτικοί οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έχουν ρίζες από αυτό τον τόπο, γεγονός που σημαίνει ότι είναι συνεχώς υπόλογοι και παρόντες. Υπηρέτησαν και υπηρετούν το Ίδρυμα από την έναρξή του, δοκιμάζονται και αξιολογούνται από Επιτροπές Εσωτερικής και Εξωτερικής Αξιολόγησης και παρ' όλα τα ανωτέρω εκτοπίζονται συστηματικά για να παραμένουν κενές και διαθέσιμες οι πολυπόθητες φωτογραφικές θέσεις στους επιτήδειους.
Και είναι αξιοσημείωτο, ότι όσο πιο αξιόλογο και σημαντικό είναι το επιστημονικό έργο, αλλά και το κύρος των ντόπιων εκπαιδευτικών, τόσο πιο συστηματική και εντατική είναι η εκτόπισή τους, για ευνόητους λόγους !
Η φετινή αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Προσωπικού στα Τμήματα Αργοστολίου και Ληξουρίου είναι παράνομη και απαράδεκτη επιτρέποντας την μη αξιοκρατική έλευση 18 «ιπταμένων» εκπαιδευτικών προσφέροντάς τους πλήρες ωράριο - χωρίς καν να έχουν δοκιμαστεί - οι οποίοι εκτοπίζουν 42 εκπαιδευτικούς μονίμους κατοίκους. Και αυτοί οι αριθμοί αφορούν μόνο 2 από τα 4 Τμήματα της Κεφ/νιας και κανένα από τα άλλα Τμήματα σε Ζάκυνθο και Λευκάδα !
Ποιες άραγε είναι οι επιπτώσεις στο κύρος του Ιδρύματος αλλά και στην Τοπική Κοινωνία με τους πειραματισμούς των «αλεξιπτωτιστών» καθηγητών, με ή χωρίς εμπειρία, δεν έχει σημασία, που έρχονται και δήθεν διδάσκουν από ξενοδοχεία με συνδυασμούς : χρονομέτρου, μετεωρολογικού δελτίου και αναβολές πτήσεων της Ολυμπιακής ;
Αυτοί θα αναβαθμίσουν το Ίδρυμα και πως ;
Με διήμερα δωδεκάωρα, τουριστικά περιφερόμενοι ;
Και γιατί να μην έρθουν ; Που αλλού μπορούν να πάνε ;
Είναι υπόλογοι σε κανένα ;
Τις Θέσεις ήρθαν να πάρουν και τις ώρες και αν καταποντιστεί το Ίδρυμα αυτοί θα είναι ασφαλείς, μακριά και κατοχυρωμένοι !
Και ενώ σε τοπικό επίπεδο διαδραματίζονται όλα τα ανωτέρω, ο Πρόεδρος συνεχίζει - σε προεκλογική περίοδο - να δρομολογεί εκλεκτορικά, να τροποποιεί αποτελέσματα θέσεων προκηρύξεων, ενώ υπογράφει κονδύλια με τον ανωτέρω καθηγητή του Παν/μίου του Αιγαίου και του παραδίδει τα κλειδιά στα εγκαίνια του Νεοσύστατου Τμήματος Συντήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ζακύνθου...
Όλα τα ανωτέρω αποτελούν μόνο ένα δείγμα από όλα όσα συμβαίνουν στην Κεφαλονιά ! Γιατί η Ζάκυνθος και η Λευκάδα βιώνουν τις δικές τους αντίστοιχες καταστάσεις διαφθοράς και εξαθλίωσης.
Οι Πρόεδροι και οι συνοδείες τους ταξιδεύουν και γυρνούν ανά τον κόσμο, δήθεν για λόγους των Ιδρυμάτων, με χρήματα των Ιδρυμάτων, ενώ κατά την διάρκεια υπερπολυτελών γευμάτων ανταλλάσσουν τεχνικές εκμύευσης κονδυλίων διακωμωδώντας και περιπαίζοντας τα ΤΕΙ που έκλεισαν ! Τα Περιφερειακά ΤΕΙ δεν είναι περιστασιακά τσιφλίκια των εκάστοτε Προέδρων προς πώληση ή αγορά κατά το κέφι τους.
Αυτός ο εκφυλισμός και η κοινωνική παρακμή που δημιουργούν και επιβάλουν οι εκάστοτε Διοικούσες Περιφερειακών ΤΕΙ πρέπει να πάρει τέλος ! Οι τοπικές κοινωνίες ΔΕΝ θα επιτρέψουν να συνεχιστεί ! Γιατί οι τοπικές κοινωνίες είναι αυτές που χρεώνονται το πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό κόστος. Δεν θα αποσιωπήσουν ούτε θα συγκαλύψουν σκάνδαλα, αντίθετα θα απομονώσουν το ξένο σώμα που προκαλεί και παρεκτρέπεται μέχρι της τελικής εκτόπισής του ! Και σε αυτή την αντιμετώπιση θα συνεισφέρουν όλοι !
Είναι απαράδεκτο, το τοπικό Προσωπικό των ΤΕΙ, εκπαιδευτικοί και φοιτητές, να παραβλέπουν ή να αγνοούν τα δρώμενα ! Οφείλουν να διεκδικούν τις θέσεις τους και να μην επιτρέπουν να παραμερίζονται από αυθαίρετες και ανεξέλεγκτες καταχρήσεις εξουσίας που οδηγούν σε υποβάθμιση Ιδρυμάτων και Πτυχίων.
Η επέμβαση των Τοπικών Αρχών και Φορέων πρέπει να είναι Άμεση και Έγκαιρη. Καταστάσεις όπως οι ανωτέρω πρέπει να προλαμβάνονται εν τη γενέσει τους ελέγχοντας και διεκδικώντας ενημέρωση, γιατί ΟΛΑ αυτά στην δική τους αυλή συμβαίνουν και ΑΥΤΟΙ πρέπει να δράσουν !
Υ.Γ: Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΤΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΠΛΕΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ, ΣΕ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ;

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι όργια είναι αυτά;;

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται λοιπόν οτι τα άλλα τμήματα λειτουργούν όπως πρέπει ή υπάρχουν φιμωμένες φωνές;
Αληθεύει ότι ενας θηλυκός ζακυνθινός χαμαιλέοντας έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για να είναι στην νέα διοικούσα του ΤΕΙ;;
Τελευταία σήκωσε μπαιράκι απέναντι σε αυτούς που έγλειφε τόσα χρόνια με την δημοσίευση άρθρου σε τοπική γειτονική εφημερίδα. Δεν μας λέει όμως τίποτα για το βόλεμα συγγενικού προσώπου πρωτου βαθμού τόσα χρόνια στα γραφεία τηε διοικούσας στην Αθήνα. Τώρα που μονιμοποιήθηκε σε άλλη υπηρεσία βγάζει γλώσσα. Εφαγα την κότα χέζω πισω από την πόρτα όπως λένε οι κινέζοι.

Ανώνυμος είπε...

τι έγινε και σε τοπικό site έκρυψαν την ανάρτηση καταγγελία;;τους τράβηξε κανένας το αυτί;;

Ανώνυμος είπε...

μονο ενας σεισμός θα σας σωσει εκει περα. δεν προβλέπουν οι σεισμολόγοι τίποτα;

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι κακοήθιες!!! Έχει φροντίσει ο πολυχρονεμένος βουλευτής μας, και τα ΤΕΙ λειτουργούν τέλεια!!! Δεν είδατε ότι αποκαταστάθηκαν και οι ζημιές στη γέφυρα,έγινε πεζόδρομος και τη χαίρεται ο λαός της Κεφαλονιάς;!!!
Τι μίζεροι που είστε τέλος πάντων!!!

Ανώνυμος είπε...

Με την κακία σας θα μείνετε..τι ψυχή θα παραδώσετε;; Γιατί συκοφαντείτε αυτά τα πρόσωπα; Μαλλον θα πρέπει να ντρέπεστε για το κατάντημα σας...
Οσα δεν φθάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο χαμελαίοντας έχει περάσει και από κεφαλονιά; μήπως το έπαιζε και προιστάμενος τμήματος εμφανιζόμενος μία φορά το δίμηνο;
ρωτάω γιατί υποψιάζομαι κάποιο πρόσωπο