Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Μετά από χρόνια δίνεται οριστική λύση στα προβλήματα του δρόμου στο Γαστούρι Κέρκυρας



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                       
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                              
ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ Κέρκυρα, 29-12-2016
Τηλ.: 26613.61572
email: press@pin.gov.gr        


        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Εκτεταμένες παρεμβάσεις για την σταθεροποίηση του εδάφους 
με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης πριν την έναρξη της θερινής περιόδου

Ένα σημαντικό πρόβλημα που ταλάνιζε την ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε. Αχιλλείων αλλά και όλη την Κέρκυρα βαίνει προς επίλυση. Οι εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου, από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στην Εθν. Οδό Γύρου Αχιλλείου, στο Γαστούρι, εκτελούνται με γρήγορους ρυθμούς προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα καθιζήσεων του οδοστρώματος.


Η κατάρρευση του δρόμου που οδηγεί στο μουσείο του Αχιλλείου δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, καθώς και τον χειμώνα του  2009 ο τότε Δήμος Αχιλλείων είχε αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, με συνέπεια να κοπεί ουσιαστικά ο δρόμος και να καθίσταται δυσχερής η κίνηση των οχημάτων από το Αχίλλειο προς τις Μπενίτσες. Οι κατολισθήσεις στο δρόμο αποτελούν χρόνιο πρόβλημα και οι αποκαταστάσεις που δεν έγιναν σε ριζική βάση μαζί με τις εμβαλωματικές παρεμβάσεις ετών (κατά κύριο λόγο ασφαλτικές και όχι σταθεροποίησης του εδάφους), συνέβαλλαν στην επιβάρυνση των προβλημάτων.

Η Περιφερειακή Αρχή αφού εκπόνησε τις απαραίτητες μελέτες για την αντιμετώπιση της κατάρρευσης του δρόμου, υπέγραψε τη σχετική σύμβαση και εγκαταστάθηκε ο εργολάβος που πραγματοποιεί, υπό την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΙΝ, εργασίες πασσαλόμπηξης, τοποθέτησης πασσαλότοιχου για την στήριξη του δρόμου, επίχωσης με αδρανή υλικά, ασφαλτόστρωσης και κατασκευής στηθαίου, ενώ θα κατασκευαστεί και δεύτερη σειρά πασσάλων για την σταθεροποίηση του εδάφους λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών.

“Δεν λαμβάνουμε υπόψη μας τις φωνές αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης στην εκτέλεση των καθηκόντων μας. Και καθήκον μας είναι να είμαστε επωφελείς για τους πολίτες στα Ιόνια Νησιά. Επιλέξαμε λοιπόν, αντί να καταναλωθούμε σε αδιάφορες και ανούσιες παρεμβάσεις, σπαταλώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από το δημόσιο χρήμα,  να σηκώσουμε τα μανίκια και να δώσουμε ριζικές λύσεις στα προβλήματα. Όπως μας διαβεβαίωσαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες της ΠΙΝ με την παρέμβαση που επιχειρούμε τώρα στο δρόμο του Γαστουρίου θα δοθεί οριστική λύση σε ένα πρόβλημα, καίριο για την καθημερινότητα και  την τουριστική οικονομία της Κέρκυρας”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος.


Την ικανοποίησή της εξέφρασε και η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέττα Πανδή, τονίζοντας ότι το έργο εκτελείται σε υλοποίηση των δεσμεύσεων στη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και βάσει προτεραιοτήτων που έχουν τεθεί για την επίλυση προβλημάτων του νησιού. “Παραλάβαμε προβλήματα χρόνων, προσπαθούμε με συνέπεια και χωρίς μεγαλοστομίες να δώσουμε λύσεις, με γνώμονα την αξιοποίηση όσων πόρων έχουμε στη διάθεσή μας προς όφελος του λαού. Ο δρόμος του Γαστουρίου βαίνει προς ριζική αποκατάσταση και έπεται συνέχεια στις παρεμβάσεις της Περιφέρειας”, δήλωσε.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί και να αποδοθεί προς χρήση για τη νέα θερινή περίοδο.