Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Συνεργασία με τους ομογενείς για το λιμάνι Μαθρακίου Κέρκυρας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                       
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                              
ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ Κέρκυρα, 19-1-2017
Τηλ.: 26613.61572
email: press@pin.gov.gr        

        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την αντιδήμαρχο Μαθρακίου Νόνη Μάστορα και το μέλος του Συλλόγου Μαθρακιωτών Αμερικής Νίκο Μάστορα, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, προκειμένου να συζητήσουν για μια θετική εξέλιξη στο θέμα του λιμανιού του Μαθρακίου.


Σε συνέχεια των καλών σχέσεων και της συνεργασίας που ανέπτυξε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τους απόδημους της Αμερικής και μετά από συζήτηση που είχε ο κ. Γαλιατσάτος με τον Πρόεδρο της Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Αμερικής Νίκο Μπάρδη, τέθηκε επί τάπητος το θέμα του λιμανιού στο Μαθράκι και υπήρξε η ιδέα να εξευρεθούν τα χρήματα της επικαιροποίησης της μελέτης από την ομογένεια ώστε στη συνέχεια η Περιφέρεια να εκτελέσει το έργο.

Κατόπιν της σύμφωνης γνώμης των δύο πλευρών, σήμερα ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Μαθρακιωτών Αμερικής Νίκος Μάστορας δήλωσε στον Περιφερειάρχη ότι οι ομογενείς και συγκεκριμένα ο σύλλογος Μαθρακιωτών κατάφερε να μαζέψει το ποσό των 7.000 δολαρίων προκειμένου να χρηματοδοτήσει την επικαιροποίηση της μελέτης για τη διαμόρφωση του λιμανιού, προκειμένου να καταστεί λειτουργικό και να σταματήσει το φαινόμενο προσχώσεων από φύκια κατά τους χειμερινούς μήνες.  

Την ικανοποίησή της εξέφρασε και η Αντιδήμαρχος Μαθρακίου Νόνη Μάστορα, η οποία ήδη έχει έρθει σε επαφή με τους μελετητές και με τη συνεργασία και τη βοήθεια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το έργο θα προχωρήσει ώστε να ολοκληρωθεί το λιμάνι στο Μαθράκι.
Με την ολοκλήρωση της μελέτης ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος δήλωσε ότι θα εντάξει το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΙΝ.