Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Όποιος σπέρνει ανέμους, θύελλες θερίζει...



Αγαπητοί φιλές και φίλοι,

Ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση μας προκαλεί η αναγγελία - πρωτοχρονιάτικο δώρο της κακιάς κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - για τη μείωση των λογαριασμών στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ από τις ΑΠΕ.

Συγκεκριμένα, με υπογραφή Σκουρλέτη, τηρώντας το νόμο του ανταποδοτικού τέλους 1% για μείωση των οικιακών τιμολογίων ανά την επικράτεια, θα πιστωθούν αναδρομικά τα ανταποδοτικά τέλη από το 2010 έως το 2014, και χωρίς καμία ενέργεια από την πλευρά της δημοτικής μας αρχής
όπως κάποιοι αφήνουν να αιωρείται.
Τα χρήματα που θα πιστωθούν στους δικαιούχους των 6 κοινοτήτων στην Κεφαλονιά μόνο, για την περίοδο αυτή, ξεπερνά της 700 χιλιάδες ευρώ. Το ποσό που αντιστοιχεί στα Διλινάτα είναι 158 χιλιάδες ευρώ.
Περιμένουμε και η δημοτική αρχή να πράξει το ίδιο και επιτελούς να μας δώσει τα χρήματα που μας οφείλει από το 2010 έως σήμερα.
Και πρέπει να της υπενθυμίσω ότι το ποσό που έχει εισπράξει και παράνομα δεν αποδίδει ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.
Το ποσό που δικαιούνται τα Διλινάτα φτάνει τις 280 χιλιάδες ευρώ, χωρίς σε αυτά να υπολογίσουμε το ποσό που διεκδικούμε από την Αγ. Δυνατή και από τη Δάφνη, αφού επί ένα χρόνο δείχνει αδιαφορία και ανικανότητα να ορίσει που ανήκουν διοικητικά οι ανεμογεννήτριες.
Φεύγοντας το 2016, αναρωτιόμαστε πόσο ακόμα θα παρανομεί η δημοτική αρχή σε βάρος των μικρών κοινωνιών.
Ευχόμαστε, το 2017 να κάνει πράξη το ηθικό πλεονέκτημα που διατρανώνει σε κάθε δημοτικό συμβούλιο ότι διαθέτει, ως η καλή δημοτική αρχή στην υπηρεσία των νόμων της αστικής μας δημοκρατίας.

Καλή Χρονιά
Τζωρτζάτος Αναστάσιος
Τοπικός Σύμβουλος, Τ.Κ. Διλινάτων