Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΙΣ 5 ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΧΑΝΔΡΗΣ, ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΣΗ ΤΗΣ ΓΑΡΙΤΣΑΣ, ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟΥ Κ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ … ΥΒΡΕΙΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΣΙΩΠΗ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ, ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ, και ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ αντί για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ- Γαλιατσάτου

14-02-2017

Στις 4 επερωτήσεις που υποβάλαμε στη προχθεσινή Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων (για μία ακόμη φορά με τηλεδιάσκεψη αντί για ζωντανή συνεδρίαση) !

Στη 1η επερώτησή μας για το τι έγινε με τη  μεγάλης αξίας δωρεά του ξενοδόχου κ. Ανδρεάδη και στο αίτημά μας να μας δοθούν, ως Αντιπολίτευση, τα πρωτόκολλα παραλαβής ή τα δελτία αποστολής για να λάβει γνώση ο λαός,  η εξουσία ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ (Λαφαζάνης) –Γαλιατσάτου αρνήθηκε να μας δώσει τα στοιχεία. Αλλά ούτε και μας είπε που βρίσκονται το σύνολο των αντικείμενων. Μετά από την άρνησή τους για παροχή των στοιχείων ελέγχου ( Η αντιπολίτευση κύριο δημοκρατικό ρόλο έχει να ελέγχει την εξουσία) αναγκαστικά οι ίδιοι οδηγούν την υπόθεση του πλιάτσικου στη Δικαιοσύνη. Πρέπει δε να γνωρίζουν όσοι παρέλαβαν πράγματα από τον εξοπλισμό ότι διέπραξαν το έγκλημα της αποδοχής προιόντων εγκλήματος, αφού δεν έχει γίνει ακόμη αποδοχή της δωρεάς και διανομής από το Περιφερειακό Συμβούλιο και ουδείς γνωρίζει που βρίσκεται το σύνολο της δωρεάς.

 Στη 2η επερώτησή μας της ημέρας και 5η συνολικά για το βαάλτωμα και τη κατάρρευση της Παραλιακής της Γαρίτσας ο Περιφεριεάρχης κ.Θόδωρος Γαλιατσάτος αφού εξύβρισε μέχρι  και την εφημερίδα Ενημέρωση αναφέροντας ως ψευδές  γεγονός το θέμα της κατάρρευσης τμήματος του τοιχίου της παραλιακής Λεωφόρου και χαρακτήρισε γελοίο το δημοσίευμα, εστράφη για άλλη μία φορά εναντίον μας. 
Επισυνάπτουμε μερικές φωτογραφίες από τη Παραλιακή Γαρίτσας ή όπως θάπρεπε ίσως να μετονομασθεί ως παραλιακή λεωφόρος  των κομμάτων Νέας Δημοκρατίας-«ΠΑΣΟΚ» και ΣΥΡΙΖΑ,  αφού αυτά τα κόμματα εκβιάζουν τον λαό για να εκλεγούν οι δικοί τους και να χρησιμοποιούνται ως εκλογικός τους μηχανισμός !

Στη 3η επερώτησή μας  γιατί δεν βοηθά η περιφέρεια το Καρναβάλι της Κέρκυρας, ενώ έχει κονδύλια από τη τουριστική προβολή και από τη Πολιτιστική Επιτροπή, ο κ.Γαλιατσάτος επί της ουσίας 
Στη  4η επερώτησή μας γιατί δεν συνεργάζονται Δήμος και περιφέρεια για να αναβιώσει το σιρκουί αυτοκινήτων και μοτοσυκλέττας της Κέρκυρας, όπως ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες στη Ρόδο, ήθελε να απαντήσει η κ.Πανδή, ενώ ο νόμος ορίζει ότι ο Επικεφαλής Παράταξης ερωτά τον Περιφερειάρχη και όχι τον βοηθό του ούτε τον κηπουρό του  ! Αρνηθήκαμε την υποβάθμιση και τελικά δήλωσε ότι θα απαντήσει γραπτά.
 Στη 5η επερώτησή μας για την επέκταση της μονάδας του ιχθυοτροφείου της  Κασσιώπης με 8 νέους κλωβούς που προκαλεί ρύπανση και βρωμιά στη θάλασσα και προκάλεσε την εξέγερση των επαγγελματιών του του ρισμού και των ψαράδων της θάλασσας,  και μάλιστα ενώ είχε υποσχεθεί ελέγχους και καμμία νέα επέκταση: ανέθεσε και πάλι στη κ.Πανδή να απαντήσει. Δεν γνώριζε ; Ξέχασε τις προεκλογικές δεσμεύσεις ; Ή μήπως δεν πρέπει να χαθεί η καλή εικόνα με τους ιχθυοτρόφους ; Δεν δέχθηκα αυτή την υποβάθμιση και αποχώρισα. 

Η  ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ-Γαλιατσάτου ενώ  στον α΄γύρο της Εκλογών του 2014 έλαβε μόνον 20 % συμπεριφέρεται σαν να έλαβε 99% στον α΄γύρο, , δεν σέβεται την αντιπολίτευση, δεν σέβεται τους νόμους, θεωρεί ότι είναι όλα ιδιοκτησία τους,  και δείχνουν έντονα ότι  μετά από 32 μήνες ή 2 ½ χρόνια ή 930 μέρες στην εξουσία με αδράνεια και αδιαφορία, απεχθάνονται και αναθεματίζουν την αντιπολίτευση και την  κριτική ακόμα και εάν καταρρέει, με την αδράνειά τους, η Παραλιακή της Γαρίτσας.  
Αυτοί να ταξιδεύουν στην Αμερική και αλλού, να περνάνε καλά στην εξουσία τους μέσα, η Κέρκυρα να καταρρέει και να αναθεματίζουν την Αντιπολίτευση !
  Πρόκειται για  μία νοσηρή Σταλινική νοοτροπία !


ΓΙΩΡΓΟΣ  Ν.  ΚΑΛΟΥΔΗΣ 
Δικηγόρος
Στον Άρειο Πάγο  & στο Συμβούλιο της Επικρατείας
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Αριστοτέλη Σίδερη 3 Τ.Κ. 49 100 – ΚΕΡΚΥΡΑ 
Τηλ.: 26610 37627,6944 624 839, fax: 2661 0 48517
e-mail:yorgoskaloudis@gmail.com,

ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ eptanisiaki anagennisi.com



Η  ΓΝΗΣΙΑ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ –
 Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ- ΣΥΝΕΠΗΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ- ΔΥΝΑΜΗ