Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Για την κινητοποίηση των αγροτών

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Εργατιά – αγροτιά
μια φωνή και μια γροθιά
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ χαιρετίζει τους αγρότες που μετά από 20 μέρες παραμένουν στα μπλόκα. Είμαστε δίπλα τους όταν απευθύνονται στην κυβέρνηση, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις στα συγκεκριμένα αιτήματα που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων κι αφορούν, κυριολεκτικά, στην επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών.

Η κυβέρνηση, όπως αποδείχτηκε και στη συνάντηση που είχαν με το κυβερνητικό κλιμάκιο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, επιμένει στην αρνητική της στάση και δεν ικανοποιεί ούτε ένα από τα αιτήματά τους.
Οι εκπαιδευτικοί, κόντρα στην κυβερνητική αδιαλλαξία, στέκονται στο πλευρό των αγροτών, στην ενίσχυση των μπλόκων με νέα τρακτέρ και στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο που οργανώνουν στην Αθήνα, την Τρίτη 14 Φλεβάρη.
Καλούμε τους συναδέλφους, κόντρα στον κοινωνικό αυτοματισμό, να στηρίξουν ενεργά τα δίκαια αιτήματα και τον αγώνα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς:
1.    Η πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, που συγκεντρώνει τη γη και την παραγωγή σε λίγα χέρια, πετώντας στον Καιάδα του ξεκληρίσματος τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, είναι ίδια με εκείνη που χτυπά το μορφωτικό δικαίωμα των μαθητών, τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, το λαό μας συνολικά.
2.    Η πάλη των αγροτών, με νύχια και με δόντια, να κρατήσουν τα χωράφια και τα ζώα τους, να μπορούν να παράγουν επαρκή, φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τις βιοτικές ανάγκες του λαού μας, είναι και δική μας πάλη.
3.    Όλοι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα έχουν κοινό αντίπαλο, την αντιλαϊκή πολιτική που φέρνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση, έχουν κοινά προβλήματα και συμφέροντα κι επομένως κοινός πρέπει να είναι ο αγώνας τους.
Αργοστόλι 14/02/2017
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Ποταμιάνου Σοφία