Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτο για επιτάχυνση εργασιών και συνεργασία εμπλεκομένων υπηρεσιών και εργολάβου για το έργο της παραλιακής Γαρίτσας Κέρκυρας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                       
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ  Κέρκυρα, 7-2-2017
Τηλ.: 26613.61572
email: press@pin.gov.gr        
        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην έδρα της Περιφέρειας (Αλυκές Ποταμού) με θέμα την επιτάχυνση εργασιών, τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών καθώς και την επίλυση των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί στο έργο “Αποκατάσταση του παράκτιου τείχους στη θέση ΝΑΟΚ, κρηπιδωμάτων, πεζοδρομίων και στηθαίων στην παραλιακή λεωφόρο Γαρίτσας στην Κέρκυρα”.

Στη σύσκεψη επίσης συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέττα Πανδή, ο εκπρόσωπος του ΟΛΚΕ Άγγελος Χειρδάρης, στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής και των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΙΝ καθώς και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας.

Ως γνωστό δικαιούχος του έργου είναι ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας και από τον Απρίλιο του 2012, οπότε το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, η πορεία του υπήρξε προβληματική. 
Η ΠΙΝ αφού εξάντλησε όλα τα χρονικά περιθώρια και τα νόμιμα μέσα αποδέχθηκε τη διάλυση της σύμβασης του πρώτου εργολάβου του έργου και προσκάλεσε τη δεύτερη εργολήπτρια εταιρεία να αναλάβει τη συνέχιση και ολοκλήρωση των εργασιών.
Στο διάστημα των χρόνων που πέρασαν και των γνωστών προβλημάτων και αστοχιών του έργου, η φθορά συνεχίστηκε με τελευταία καταγεγραμμένη ζημία τον Νοέμβριο του 2016, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας. 

Στη σύσκεψη τέθηκε επί τάπητος και με επιμονή από τον Περιφερειάρχη η αναγκαιότητα δέσμευσης όλων για τήρηση σφιχτών χρονοδιαγραμμάτων, απάλειψη γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, ολοκλήρωση υπηρεσιακών διευθετήσεων και εξομάλυνση χρηματοδοτικής ροής, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών και η ολοκλήρωσή τους.

“Πρέπει να τρέξουμε, να συμβάλλει ο καθένας με τον τρόπο του και από τη θέση του, δεν έχουμε καθόλου χρόνο” επεσήμανε μετ’ επιτάσεως ο κ. Γαλιατσάτος, ζητώντας να υπάρξει στενή και συνεχής συνεργασία. Παραλάβαμε μια κατάσταση νοσηρή αλλά πρέπει να δοθεί λύση, συνέχισε ο κ. Γαλιατσάτος. “Να προστατέψουμε το τοιχίο και να γίνουν οι εργασίες αποκατάστασης του συνόλου των κρηπιδωμάτων. Όσος χρόνος κι αν χρειαστεί κι όσες ώρες κι αν εργαστούμε, πρέπει να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να απεγκλωβιστούμε από τις δυσκολίες”, είπε χαρακτηριστικά. 

Την πρόθεσή του για συνεργασία εξέφρασε και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, τονίζοντας ότι η εταιρεία του δεν έχει αφήσει κανένα ατελές έργο, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος του ΟΛΚΕ υπενθύμισε ότι ο Οργανισμός Λιμένος έχει δεσμευτεί για παροχή βοήθειας σε ότι χρειαστεί.