Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Αυτοψία στο εργοτάξιο των Παλαιών Δικαστηρίων Κέρκυρας από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                       
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ  Κέρκυρα, 7-2-2017
Τηλ.: 26613.61572
email: press@pin.gov.gr        


       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις κτιριακές εγκαταστάσεις των Παλαιών Δικαστηρίων Κέρκυρας μετέβη σήμερα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, προκειμένου να δει την πρόοδο των εργασιών που εκτελούνται, ενόψει της μετατροπής του κτιρίου σε έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.


Ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΙΝ και τον εκπρόσωπο του αναδόχου του έργου, περιηγήθηκε στους χώρους και διαπίστωσε ότι υπάρχει πρόοδος στις εργασίες, οι οποίες ωστόσο επεσήμανε ότι θα πρέπει να προχωρήσουν με ταχύτερους ρυθμούς.
Αυτή τη στιγμή εκτελούνται οικοδομικές εργασίες και στο τέλος της εβδομάδας θα εγκατασταθεί το ηλεκτρολογικό συνεργείο  για τις εργασίες ευθύνης τους. 

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, που έχει τεθεί από την ΠΙΝ, είναι στα τέλη του καλοκαιριού – αρχές φθινοπώρου του 2017, οπότε θα ακολουθήσει εγκατάσταση των υπηρεσιών από τις Αλυκές Ποταμού.

Συνάμα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων επιμένει στο αίτημα για παράταση του χρόνου παραχώρησης του κτιρίου στην ΠΙΝ, το οποίο υπενθυμίζεται ότι έχει δοθεί προς χρήση για 20 χρόνια, εκ των οποίων μόνο τα 10 χωρίς ενοίκιο. 
Στην κατεύθυνση αυτή το επόμενο διάστημα αναμένεται να οριστικοποιηθεί συνάντησή του κ. Γαλιατσάτου στο Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να κατατεθεί το αίτημα χρονικής επιμήκυνσης της παραχώρησης ή/και απαλλαγής από το ενοίκιο για όλο το διάστημα των 20 χρόνων που έχει δοθεί το κτίριο προς χρήση στην ΠΙΝ.