Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Παρασκευή 10/3, 6.30 μμ, Μουσείο Ληξουρίου: Με όλες μας τις δυνάμεις για την ανασυγκρότηση της Λαϊκής Επιτροπής Παλικής

Εργατικό Κέντρο
Κεφαλονιάς Ιθάκης
Α. Τρίτση 119
Αργοστόλι
Τηλ. 26710 22290
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Παρασκευή 10/3, 6.30 μμ, Μουσείο Ληξουρίου:
Με όλες μας τις δυνάμεις για την ανασυγκρότηση της Λαϊκής Επιτροπής Παλικής
Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης (του Συνέδριου) του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς – Ιθάκης (ΕΚΚΙ) ενημερώνει την εργατική τάξη και το λαό της Παλικής πως δίπλα στο μέτωπο ενάντια στα μέτρα - λαιμητόμο που υλοποιούνται και σε εκείνα που αποφασίστηκαν πρόσφατα στο Eurogroup από τη συγκυβέρνηση και τους δανειστές (πχ νέα επίθεση σε συντάξεις, αφορολόγητο), δίπλα στο μέτωπο των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ), αποφασίσαμε να εντατικοποιήσουμε τη δράση μας για τα ζητήματα της υγείας και των σεισμόπληκτων στο Νομό.

Στο συνέδριο αποφασίσαμε ότι το ΕΚΚΙ, ειδικά για την Παλική την πιο σεισμόπληκτη περιοχή του Νομού, μπαίνει ξανά μπροστά. Καλεί για τις 10 Μάρτη (6.30 μμ, στο μουσείο) όλα τα σωματεία που έχουν αναφορά στο Ληξούρι να βοηθήσουν στην ανασυγκρότηση της Λαϊκής Επιτροπής της περιοχής, η οποία έχει δώσει δείγματα γραφής που κανείς δε μπορεί να αγνοήσει. Να γίνει υπόθεση όλης της εργατικής τάξης, των μικρών ΕΒΕ, των γυναικών της Παλικής.
Το ΕΚΚΙ στηρίζει το επικαιροποιημένο πλαίσιο της Επιτροπής Φορέων, α) με αιχμή τα προβλήματα στελέχωσης των Νοσοκομείων (Μαντζαβινάτειο, ΓΝΝΑ) και των υπόλοιπων δομών υγείας καθώς και β) με αιχμή για τους σεισμόπληκτους τα προβλήματα στις εργατικές κατοικίες, στα σχολεία, το οδικό δίκτυο, τις βασικές υποδομές για το λαό και γενικότερα την αντισεισμική θωράκιση και προστασία.
Παράλληλα το ΕΚΚΙ ξεσκεπάζει τα κυβερνητικά ψεύδη περί «μετα – λιτότητας» και «αντίμετρων» και αγωνίζεται για:
1.    Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με συλλογική σύμβαση, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κάλυψη των απωλειών τώρα.
2.    Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας και των ενώσεων προσώπων.
3.    Να μην πληρώνεται κανένας εργαζόμενος με μισθό κάτω από 751 ευρώ.
4.    Να μη μένει κανένας άνεργος χωρίς κάλυψη. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας.
5.    Κατώτερη κύρια σύνταξη στα 600 ευρώ και κάλυψη των απωλειών σε συντάξεις, κύριες και επικουρικές. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων.
6.    Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.
7.    Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους, στις επιπτώσεις στους εργαζόμενους με ένταση της εκμετάλλευσης και των απολύσεων, την αύξηση τιμών για τη λαϊκή οικογένεια σε ηλεκτρικό, νερό, εισιτήρια, τηλέφωνο, βασικά αγαθά.
Αναδεικνύουμε τις αιτίες που εμποδίζουν την κοινωνική πρόοδο. Η ΕΕ γίνεται όλο και πιο αντιδραστική και οι εργαζόμενοι θα ζήσουν συνθήκες μεγάλης φτώχειας κι εξαθλίωσης αν δεν ξεσηκωθούν. Ολοένα και περισσότερο γίνεται αντιληπτό ότι ο αγώνας για την κάλυψη των απωλειών, για μια αξιοπρεπή ζωή, ο αγώνας για την αποδέσμευση από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ, συνδυάζεται αντικειμενικά με την προοπτική της ρήξης με την εξουσία των μονοπωλίων και την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Το επόμενο διάστημα πρέπει να εντείνουμε τη δράση μας στη μαζικοποίηση των σωματείων, στην καλή λειτουργία τους, δίνοντας όποια βοήθεια χρειάζονται. Δεν μπορεί να μιλάμε για συνδικαλιστικό κίνημα με τη μεγάλη μάζα των εργαζομένων έξω από αυτά. Σε αυτή τη βάση μπορεί και πρέπει να συμβάλει η ανασυγκροτημένη Λαϊκή Επιτροπή Παλικής. Στην εργοδοσία, στο κράτος της και στις κυβερνήσεις που την υπηρετούν, ενάντια στα εργατικά δικαιώματα, μόνο ένα σύνθημα μπορεί να αντιταχθεί: «θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο, οργάνωση παντού να ’ρθουν τα πάνω κάτω». Αυτό είναι το βασικό καθήκον του ΕΚΚΙ για την τριετία που έρχεται.
Αργοστόλι 9/3/2017
Το Προεδρείο της ΓΣ του ΕΚΚΙ