Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Τρέχει για το σχολείο στο Ληξούρι ο Δρακουλόγκωνας



Η απόφαση την περασμένη εβδομάδα του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς για ανέγερση σχολικού συγκροτήματος στο Ληξούρι άνοιξε τον δρόμο στον Αντιπεριφερειάρχη, Παναγή Δρακουλόγκωνα, για να τρέξει όλες τις διαδικασίες.

Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, αφού από τον Δήμο Κεφαλονιάς άφησαν να περάσουν τουλάχιστον δύο χρόνια μέχρι να πάρουν την απόφαση της περασμένης εβδομάδας. Αυτό τόνισε στον κ. Δρακουλόγκωνα ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίες του δημοσίου υπεύθυνης για την ανέγερση σχολείων «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ», Βασίλειος Καραγιάννης, τον οποίο επισκέφτηκε σήμερα στο γραφείο του στην Αθήνα. Το συμπέρασμα της συνάντησης ήταν πως αναμένεται ένας αγώνας δρόμου για να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, προκειμένου ο Αντιπεριφερειάρχης να προλάβει την πρόσκληση της Διαχειριστικής Αρχής και να το εντάξει στο ΕΣΠΑ, που κλείνει στις 31/08/2017. Παράλληλα συζητήθηκαν και τα θέματα με τα υπόλοιπα σχολεία της Κεφαλονιάς, με τον κ. Δρακουλόγκωνα να παραπέμπει τον κ. Καραγιάννη στον μηχανικό του Δήμου, Δημήτρη Μεσσάρη, ο οποίος αναμένεται να τον επισκεφτεί και να συζητήσουν τις λεπτομέρειες.
Στη συνέχεια ο κ. Δρακουλόγκωνας επισκέφτηκε την «Εγνατία ΑΕ» και ζήτησε από τον Σύμβουλο της εταιρίας να… τρέξει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τις μελέτες που αφορούν τους κοινόχρηστους χώρους στο Ληξούρι, μελέτες τις οποίες θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια για να εντάξει τα έργα στο ΕΣΠΑ στο πλαίσιο του ΟΧΕ Παλλικής. Την Δευτέρα το απόγευμα ο Αντιπεριφερειάρχης, μαζί με τον Δημήτρη Μεσσάρη, συναντήθηκε με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών κ. Δέδε με αντικείμενο τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τους σεισμούς στο Ληξούρι το 2014. Οι δύο άνδρες πίεσαν όσο μπορούσαν τον κ. Δέδε, προκειμένου να ξεκινήσουν ή να ολοκληρωθούν σύντομα το Λιμάνι στο Ληξούρι, καθώς και το οδικό δίκτυο της Παλλικής. Παράλληλα μίλησαν και για το σχολικό συγκρότημα στον Άγιο Αντώνη, με τον κ. Δέδε να παραπέμπει τον κ. Δρακουλόγκωνα στον κ. Καραγιάννη, συνάντηση για την οποία αναφερθήκαμε παραπάνω.
Τέλος στο πλαίσιο της διήμερης παραμονής του στην Αθήνα ο Αντιπεριφερειάρχης, μαζί με τη Βουλευτή του νομού μας, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, με τον Μηχανικό του Δήμου, Δημήτρη Μεσσάρη και τον πρόεδρο της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, Πέτρο Πετράτο, είχαν συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες στο Υπουργείο Παιδείας, με μοναδικό θέμα συζήτησης την αποκατάσταση των ζημιών στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη, παίρνοντας κάποιες υποσχέσεις. Γενικά οι επαφές του Αντιπεριφερειάρχη στην Αθήνα στα διάφορα Υπουργεία και Υπηρεσίες πήγαν πάρα πολύ καλά, το αποτέλεσμα των οποίων αναμένεται να φανεί το προσεχές διάστημα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος