Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Με το Δ.Σ. της ΑΕ Λευκίμμης συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος με στόχο τη βελτίωση του γηπέδου

Τον Πρόεδρο Σπύρο Μάστορα και τα μέλη του Δ.Σ της Αθλητικής Ένωσης Λευκίμμης υποδέχθηκε χθες, Τρίτη 23 Μαΐου 2017, στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Οι αθλητικοί παράγοντες έθεσαν υπόψη του Περιφερειάρχη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως υποδομών και χρηματοδότησης, και ζήτησαν τη συνδρομή του ώστε να αντικατασταθεί ο συνθετικός χλοοτάπητας του Δημοτικού Γηπέδου Λευκίμμης.


Πρέπει να γίνουν τα στοιχειώδη αλλιώς δεν θα καταφέρουμε να παίξουμε στην Γ’ Εθνική” δήλωσαν οι εκπρόσωποι της ΑΕΛ, ενημερώνοντας τον Περιφερειάρχη ότι “δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ για το γήπεδο της Λευκίμμης επί σειρά ετών. Μόνο το 2016 δόθηκαν από την ΠΙΝ 10.000ευρώ για τους πάγκους και τη φυσούνα που χρειάζεται στο γήπεδο”. Σημειωτέον ότι η ΑΕ Λευκίμμης διαθέτει και Ακαδημίες, τις οποίες παρακολουθούν 150 παιδιά.

Παρότι η βελτίωση και συντήρηση των γηπέδων δεν ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος δήλωσε ότι η περιφερειακή αρχή έχει βάλει στόχο κάθε χρόνο να ολοκληρώνει αθλητικά έργα.
Δεν μπορούμε να βλέπουμε αυτή την κατάσταση” συνέχισε ο κ. Γαλιατσάτος “καταλαβαίνω ότι πρέπει να συμβάλλουμε όλοι για να υπάρχουν εγκαταστάσεις και γήπεδα που θα πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας για τους παίκτες και τους φιλάθλους. Έτσι προσπαθούμε να συμβάλλουμε: ολοκληρώσαμε ένα γήπεδο στην Κεφαλονιά, τώρα δίνουμε 210.000 για τη συντήρηση και αποκατάσταση του Δημοτικού Σταδίου Λευκάδας και συνεχίζουμε”.   

Το έργο της αντικατάστασης του συνθετικού χλοοτάπητα στο Δημοτικό Γήπεδο Λευκίμμης, σύμφωνα με την προμελέτη θα κοστίσει περίπου 120.000, η διαδικασία προβλέπει απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου, υπογραφή προγραμματικής σύμβασης και στη συνέχεια τις απαραίτητες διαδικασίες για την έναρξη του έργου, το οποίο ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι θα προχωρήσει για να το υλοποιήσει προς όφελος όλης της περιοχής της Λευκίμμης.

Στη συνάντηση εκτός από τον Πρόεδρο της ΑΕΛ κ. Μάστορα παρέστησαν επίσης   τα μέλη του ΔΣ Γιάννης Χαλικιάς και Σπύρος Χρυσικόπουλος καθώς και ο αντιδήμαρχος Ν. Κέρκυρας Αλέκος Ασπιώτης.