Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Tα καλύτερα ελληνικά νησιά σύμφωνα με την Telegraph. Ανάμεσά τους η Κεφαλονιά για το κρασί της.


Το Top 10 των ελληνικών νησιών που συμπεριλαμβάνονται στις προτάσεις της βρετανικής εφημερίδας
  
Οι ταξιδιωτικοί συντάκτες της Telegraph, της διακεκριμένης βρετανικής εφημερίδας, επέλεξαν τα 19 αγαπημένα τους ελληνικά νησιά, προτείνοντάς τα στους αναγνώστες τους για έναν συγκεκριμένο λόγο.


Εσείς ποιο νησί θα επιλέξετε για τις παραλίες του, τον πολιτισμό και την ιστορία του, για τα boutique ξενοδοχεία του, για πεζοπορία, για βόλτες με το έτερον ήμισυ ή την οικογένεια;

Ζάκυνθος - Για τις παραλίες της



Αδιαμφισβήτητα στο Ιόνιο συναντώνται κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της χώρας μας. Ανάμεσα στις προτιμήσεις των επισκεπτών του φιγουράρουν ο Μύρτος στην Κεφαλονιά και το Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα. Ωστόσο, εκείνη που έχει μαγέψει τους πάντες δεν είναι άλλη από το πολυφωτογραφημένο Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, με τη χρυσαφένια αμμουδιά, τα τιρκουάζ νερά και τα επιβλητικά, απόκρημνα βράχια.

Κέρκυρα - Για οικογενειακές διακοπές



Από τους, σχετικά, low budget προορισμούς το νησί των Φαιάκων διαθέτει ποικιλία επιλογών όσον αφορά στις παραλίες του (μεγάλη γκάμα και για όσους βρίσκονται στην αρχοντική Κέρκυρα με την οικογένειά τους), με τις πιο φημισμένες ανάμεσα στις οικογένειες που την επισκέπτονται την Γλυφάδα, την Παλαιοκαστρίτσα και το Σιδάρι. Σημειώστε, μάλιστα ότι στην Κέρκυρα λειτουργεί και το Aqualand, ένα water park πραγματικός επίγειος παράδεισος για τα παιδιά σας.

Δήλος - Για την ιστορία και τον πολιτισμό της



Θρησκευτικό κέντρο της αρχαιότητας, απέχει περίπου 20 λεπτά από τη Μύκονο και αξίζει πραγματικά να επισκεφτείτε το ιερό νησί και τον άκρως εντυπωσιακό αρχαιολογικό της χώρο. Εδώ θα θαυμάσετε τα περίφημα ναξιώτικα λιοντάρια, την οικία του Διονύσου, μωσαϊκά που μαρτυρούν τον πλούτο της εποχής και φυσικά το υπέροχο μουσείο. Ταξιδέψτε πίσω στο χρόνο, κάνοντας μια περιήγηση ανάμεσα στα «ολοζώντανα» ερείπια μιας αρχαίας πόλης.

Μύκονος - Για τα ξενοδοχεία της



Οι διακρίσεις την αγαπούν, ενώ την γνωρίζει όλος ο πλανήτης και μεγάλο μέρος αυτού αναζητά διακαώς να την επισκεφτεί. Ο λόγος για την περίφημη κοσμοπολίτισσα των Κυκλάδων που πάντα βρίσκει τρόπους να βρίσκεται στο επίκεντρο. Αν για κάτι φημίζεται η Μύκονος, λοιπόν, εκτός από το έντονο nightlife της, αυτό δεν είναι άλλο από τις hi end υπηρεσίες που προσφέρει στους επισκέπτες της. Ανάμεσα σε αυτές, λοιπόν, και οι ιδιαίτερες προτάσεις διαμονής, όπως stylish boutique ξενοδοχεία, αλλά και ξενοδοχεία πολλών αστέρων που ξεχωρίζουν για την αρχιτεκτονική, το design και τις υψηλού επιπέδου παροχές τους.

Κρήτη - Για τη γαστρονομία της



Η παραδοσιακή τοπική της κουζίνα, από τις πιο φημισμένες σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Κάτι που αναγνωρίζουν όλοι οι επισκέπτες της, καθώς έχουν να λένε τα καλύτερα για τις γεύσεις και τα πιάτα που γεύονται στα εστιατόριά της. Αυθεντική κρητική ρακή και μαρουβάς (ντόπιο κρασί), απάκι, χοχλιοί, σφακιανή πίτα, ντάκος, χανιώτικο μπουρέκι και τσιγαριαστό είναι κάποιες μόνο από τις συνταγές που θα σας μυήσουν στα μυστικά της παραδοσιακής, κρητικής κουζίνας.

Επιπλέον, αν για κάτι φημίζεται η κρητική γη αυτό δεν είναι άλλο από τα διάσημα, τοπικά προϊόντα της. Τυροκομικά προϊόντα, ελαιόλαδο, μέλι, παξιμάδια, ρακή και κρασί με υψηλή θρεπτική αξία, πλούσια γεύση και μεστά αρώματα θα αποτελέσουν σίγουρα τα αγαπημένα σας κατά την διάρκεια της διαμονής σας σε κάποιο από τα πανέμορφα μέρη της.

Κεφαλονιά - Για το κρασί της



Η σχέση της Κεφαλονιάς με το κρασί χάνεται στα βάθη των αιώνων. Οι ευνοϊκές κλιματικές συνθήκες και τα εύφορα εδάφη του νησιού, με τους απέραντους αμπελώνες, ευνοούν την παραγωγή μιας μεγάλης ποικιλίας κρασιών εξαιρετικής ποιότητας, που η φήμη τους έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας. Εδώ, οι οινάμπελοι με ονομασίες προέλευσης είναι τρεις: Π.Ο.Π. (Ο.Π.Α.Π.) Ρομπόλα, Π.Ο.Π. (Ο.Π.Ε.) Μοσχάτο Κεφαλονιάς και Π.Ο.Π. (Ο.Π.Ε.) Μαυροδάφνη Κεφαλονιάς.

Καλλιεργούνται όμως κι άλλες τοπικές ποικιλίες, με πιο δημοφιλείς το Βοστιλίδι και το Τσαούσι. Ένα από τα διασημότερα προϊόντα της Κεφαλονιάς είναι η Ρομπόλα, το κρασί με το διακριτικό άρωμα και τη φίνα γεύση, που παράγεται από την ομώνυμη λευκή ποικιλία -μία από τις τρεις καλύτερες του ελληνικού αμπελώνα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Σημαντικό κέντρο παραγωγής του φημισμένου οίνου είναι η περιοχή των Ομαλών, με 3.500 στρέμματα αμπελώνες στους πρόποδες του Αίνου.