Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Παρουσίαση του βιβλίου της Έλλης Μαζωνάκη,"Το καλοκαίρι που σταμάτησε ο χρόνος", στο Αργοστόλι.

Έγινε τη Παρασκευή το απόγευμα στο Αργοστόλι, από το βιβλιοπωλείο Σταματελάτου, η παρουσίαση του βιβλίου της Έλλης Μαζωνάκη, "Το καλοκαίρι που σταμάτησε ο χρόνος".  Με αφορμή τους σεισμούς στη Κεφαλονιά το 1953, η συγγραφέας, περιγράφει με εξαιρετική πιστότητα   το χρονικό των σεισμών, τις αντιδράσεις των  πρωταγωνιστών της, απέναντι στο κακό και τις προσπάθειές τους για επιβίωση.
Συνεχίζοντας, "πλάθει" τους χαρακτήρες της, "ξεδιπλώνει" στιγμές από τις ζωές τους, μεταφέροντας τα γεγονότα στην εποχή τους, χωρίς ποτέ να χάνει τη σύνδεση με τη γενεσιουργό αιτία των γεγονότων αυτών.  τους σεισμούς του '53 στη Κεφαλονιά.
 Αρκετοί ήταν αυτοί, που παρακολούθησαν τη παρουσίαση και συζήτησαν με την κ. Μαζωνάκη. Ήταν μια όμορφη και ζεστή εκδήλωση, που άξιζε  στη συγγραφέα. Τη συγγραφέα, που με τη επταετή παραμονή της   στο νησί μας, ( είναι εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ), το τίμησε με ένα όμορφο αφήγημα στιγμών και γεγονότων, που άλλαξαν  "συν θέμελα" τις ζωές των κατοίκων και την εικόνα του για πάντα.
Τάσος Καβαλλιεράτος.