Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Στην Κεφαλονιά η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου – Συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο για τη δωρεά 5εκ.€ στην σεισμόπληκτη Παλική

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                       
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                              
ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ             Κέρκυρα, 18-7-2017
Τηλ.: 26613.61572
email: press@pin.gov.gr              
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Στην Κεφαλονιά θα μεταβεί η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου προκειμένου να παραδώσει στη δωρεά των 5εκ. ευρώ στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τους σεισμούς του 2014.


Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:
Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017
Ώρα 10.00: Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου και της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου στην Παλική και συγκεκριμένα στα κτίρια και υποδομές που επλήγησαν από τους σεισμούς του 2014 (Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο, ΕΠΑΛ, σχολείο Αγ. Θέκλης και κοινόχρηστοι χώροι).
Ώρα 11.15: Αμφιθέατρο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ομιλίες - συνέντευξη τύπου.

Η δωρεά της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τους σεισμούς του 2014 είναι παράδειγμα αλληλεγγύης και διαπεριφερειακής συνεργασίας, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, τονίζοντας ότι η συνεργασία των δύο Περιφερειών για την κατανομή των κονδυλίων υπήρξε υποδειγματική. Μέσω αυτής της συνεργασίας διαφαίνεται και ο σημαντικός ρόλος που μπορεί να παίξει η Αυτοδιοίκηση, ως ο εγγύτερος θεσμός στους πολίτες, με άμεσες διαδικασίες, αλληλεγγύη και συνεργασία.

“Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Αττικής που κάνει πράξη τη δέσμευσή της για τη δωρεά των 5εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τους σεισμούς στην Κεφαλονιά και περιμένω τη συνάδελφό μου την κα. Δούρου για να εξηγήσουμε από κοινού στο λαό της Κεφαλονιάς και των Ιονίων Νήσων το όφελος των συνεργασιών αυτών και την αναγκαιότητα ενίσχυσης του ρόλου της Αυτοδιοίκησης”, δήλωσε ο Θ. Γαλιατσάτος. 

Τα έργα που αφορούν στα 5εκ. ευρώ θα δημοπρατηθούν και θα εκτελεστούν από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.