Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Πρόγραμμα 3ης μέρας του SeaNema Open Air Film Festival 2017

Ο Πλατύς Γιαλός ήταν και τη 2η μέρα του Φεστιβάλ κατάμεστος. Αυτός όμως δεν αποτελεί πια έπληξη. Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι και η Μαρίνα Αργοστολίου κατακλύστηκε από μυημένους σινεφίλ Κεφαλονίτες και τουρίστες που απέδειξαν πως άξιζε το πείραμα του SeaNema να φιλοξενήσει στο φετινό πρόγραμμα του έργα του ανεξάρτητου και πειραματικού κινηματογράφου.


Απόψε, το SeaNema Festival θα φιλοξενήσει στον Πλατύ Γιαλό για τρίτη συνεχή βραδιά το εθνικό διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους. Το Ummi (15’), του Νίκου Αυγουστίδη και το  Whale 52 (23’), του Θανάση Τρουμπούκη , θα προβληθούν παρουσία των σκηνοθετών, ενώ το κοινό θα έχει για ακόμη μια χρονιά τη δυνατότητα να ψηφίσει την αγαπημένη του ταινία.

Η βραδιά θα συνεχιστεί με την προβολή της ταινίας L’odyssee (122’), του Ζερόμ Σαλ, την οδύσσεια του μεγάλου θαλασσοπόρου και τυχοδιώκτη Ζακ υβ Κουστώ. Τα πάθη και οι “φουρτούνες” της ζωής του ξεδιπλώνονται εντός και εκτός ταξιδιών για να αποκαλύψουν κάθε πτυχή της πολυτάλαντης αυτής φυσιογνωμίας.

Παράλληλα με την προβολή ταινιών στον Πλατύ Γιαλό, το seanema festival θα λάβει χώρα στο κτήμα Χαριτάτου για να παρουσιάσει στη μεγάλη οθόνη την ταινία, υποψήφια για Χρυσό Φοίνικα, Το Δέντρο που Ψιθύριζε (100’) της Ζουλί Μπερτουτσελί . Όταν ο Πίτερ πεθαίνει από καρδιακή προσβολή, η γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά του προσπαθούν να ξαναβρούν τους ρυθμούς τους. Την ίδια στιγμή η μικρή Σιμόν πιστεύει ότι μπορεί να επικοινωνήσει με τον πατέρα της μέσα από τα φύλλα του τεράστιου δέντρου που βρίσκεται στην αυλή του σπιτιού τους.

Δεν ξεχνάμε πως απόψε στις 00.30 προβάλεται και το μεταφυσικό θρίλερ The Witch στην -όχι μυστική πια- τοποθεσία Δάσος Κουτάβου. Σας περιμένουμε για μια ανεπανάλληπτη κινηματογραφική εμπειρία, γεμάτη ανατριχίλες!!!