Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Ε.Α.Σ. : Ζεστό χρήμα στους ντόπιους Παραγωγούς


    Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι καταβλήθηκαν  από τον Οργανισμό Πληρωμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων υπόλοιπα «παλαιών» Εξισωτικών Αποζημιώσεων  στους δικαιούχους  ντόπιους Παραγωγούς.

    Συγκεκριμένα, πιστώθηκαν στο τραπεζικό λογαριασμό  του κάθε δικαιούχου   Κεφαλλονίτη και Θιακού Παραγωγού τα πολυαναμενόμενα ποσά από υπόλοιπα Εξισωτικής Αποζημίωσης των ετών 2012,  2013 και 2014.
    Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό η εν λόγω Επιδότηση χορηγείται για τη στήριξη της Αγροτικής Ανάπτυξης από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και είναι «το αντιστάθμισμα του πρόσθετου κόστους η/και του διαφυγόντος εισοδήματος που προκαλείται από την άσκηση της γεωργικής δραστηριότητας στις περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά η αλλά μειονεκτήματα».
    Διευκρινήσεις παρέχονται στο  πιστοποιημένο για την Περιφέρεια Κεφαλονιάς & Ιθάκης Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών  (Κ.Ε.Α.) που λειτουργεί καθημερινά  (8:00–16:00) στο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα του Ε.Α.Σ. στη λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 1 στο Αργοστόλι.       
                                Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης