Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης, κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.

Στο Δημ. Συμβ. Σάμης, της 23ης/7/2020, ο Δημ. Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Αθανασάτος Νίκος, κατέθεσε το παρακάτω ψήφισμα, που αφορά στο πρόσφατα ψηφισμένο από τη Βουλή νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.
Το Δημ. Συμβ. έκανε αποδεκτό το ψήφισμα, κατά πλειοψηφία.


ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ.
"Ο Δήμος Σάμης απαιτεί να αποσυρθεί τώρα το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που προσπαθεί να βάλει στο γύψο το δικαίωμα στην εργατική λαϊκή κινητοποίηση, για το οποίο χύθηκαν ποταμοί αίματος.
Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι με το νομοσχέδιο μπαίνει τάξη στην ταλαιπωρία του λαού δεν είναι παρά ένα άθλιο προπέτασμα καπνού.
Για τα συγκοινωνιακά προβλήματα την αναδουλειά στα μικρομάγαζα δεν φταίνε οι συγκεντρώσεις, αλλά η ίδια αντιλαϊκή πολιτική, που μεγαλώνει τα προβλήματα του λαού και τον βγάζει στον δρόμο για να διεκδικήσει  το δίκιο του.
Το νομοθετικό αυτό τερατούργημα κάνει ξεκάθαρο ότι στοχεύει κάθε ριζοσπαστική, προοδευτική ιδεολογία και πράξη, αφού προβλέπεται η δημιουργία <Διεύθυνση πρόληψης της βίας> στο υπουργείο προστασίας του πολίτη, με στόχο την αντιμετώπιση της  <πρόληψης της βίας> την πρόληψη των διαφόρων μορφών και εμφανίσεων της βίας, όπως η ριζοσπαστικοποίηση και ο βίαιος εξτρεμισμός, η ενδοοικογενειακή  και έμφυλη βία κ.λ.π. Συνειδητά δηλαδή <τσουβαλιάζεται> ο ριζοσπαστισμός και η πολιτική εναντίωσης στη δικτατορία του κεφαλαίου με υπαρκτές μορφές βίας (όπως η ενδοοικογενειακή, ενδοσχολική βία κ.λ.π.).
Μόλις πριν 6 μήνες  η Ε.Ε. σε έκθεση της κατέγραφε ρητά ως κίνδυνο για την ασφάλεια τις <λαϊκές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας>. Η ποινικοποίηση της ριζοσπαστικής ιδεολογίας και πράξης αποτελεί επίσημη πολιτική της Ε.Ε.  Η Ε.Ε. με την προσπάθεια εξίσωσης του ναζισμού με τον κομμουνισμό στο όνομα του ολοκληρωτισμού στο στόχαστρο τίθεται η ριζοσπαστική ιδεολογία και δράση που κατευθύνεται στην ανατροπή ενός σάπιου και βάρβαρου συστήματος.
Το νομοσχέδιο μέσα από διατάξεις λάστιχο έχει στόχο να χειραγωγήσει τις συνειδήσεις, ειδικά της νεολαίας, εμφανίζοντας τις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει <εγκληματικό> και <επικίνδυνο>. Εισάγει  προκλητικούς αντιδραστικούς  περιορισμούς ξεπερνώντας ακόμα και αυτούς που θέτει το ίδιο το αστικό Σύνταγμα.
-Προχωράει όχι μόνο στην απαγόρευση και τον περιορισμό των διαδηλώσεων, αλλά και γενικά των συγκεντρώσεων.
-Αναθέτει στην αστυνομία υπερεξουσίες και διευρύνει τον κατασταλτικό ρόλο του Λιμενικού Σώματος.
-Ανάγει σε ιδιώνυμο αδίκημα τη συμμετοχή σε απαγορευμένη συγκέντρωση-διαδήλωση.
-Εισάγει απαγορεύσεις με βάση το σκοπό της συγκέντρωσης.
-Θέτει προληπτικούς περιορισμούς  κατά παράβαση και στοιχειωδών αρχών του ποινικού κώδικα, αφού η αστυνομική αρχή μπορεί να λαμβάνει μέτρα και στην περίπτωση αξιόποινων πράξεων <που η τέλεση τους πιθανολογείται σοβαρή>.
-Δίνει τη δυνατότητα να αποφασιστεί η απαγόρευση μέχρι την τελευταία στιγμή.
Ανοίγει τον δρόμο για προβοκατόρικες ενέργειες τη στιγμή που είναι κοινό μυστικό ότι αυτές καθοδηγούνται  άμεσα από κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς .
Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί αυτός που καλείται να δώσει γνώμη αν θα γίνει η διαδήλωση να είναι αυτός εναντίον του οποίου στρέφεται η συγκέντρωση. Γίνεται μια  συγκέντρωση εναντίον μιας δημοτικής αρχής και θα ρωτάται ο δήμαρχος αν πρέπει να γίνει.
Το νομοσχέδιο αναφέρει ως περιορισμό  ότι η συγκέντρωση δεν θα πρέπει να παρακωλύει την κυκλοφορία. Είναι δυνατόν μια συγκέντρωση των 10.000 ανθρώπων να μη παρακωλύει τη συγκοινωνία; Μα αυτό είναι βασικό στοιχείο μιας συγκέντρωσης, προκειμένου να γίνει γνωστό ένα αίτημα που κινητοποιεί  χιλιάδες ανθρώπους.
Ταλαιπωρία είναι η ασκούμενη πολιτική διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις. Η φτώχεια, η ανεργία, η υποβάθμιση της παιδείας, της υγείας, του περιβάλλοντος. Ταλαιπωρία είναι οι άθλιες και ακριβές συγκοινωνίες.
Το νομοσχέδιο που κατατίθεται κατ’ απαίτηση του κεφαλαίου, αποτελεί  κυβερνητική ομολογία για την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής και δρα προληπτικά σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος.
Ο Δήμος είναι με το μέρος του λαού στηρίζει τους αγώνες του λαού για καλύτερη ζωή και ζητά να αποσυρθεί το κατάπτυστο νομοσχέδιο.
Ο λαός έτσι κι  αλλοιώς  με την πάλη και με την <οργανωμένη  απειθαρχία> δεν θα <συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις>. Θα το ακυρώσει στην πράξη, όπως  έκανε με τόσους άλλους  παρόμοιους νόμους στο παρελθόν.

Σάμη 9/7/2020                                             Αθανασάτος Νίκος
                                                                 Δημ. Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης"

Δεν υπάρχουν σχόλια: