Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

ΤΑ “ήξεις αφήξεις” ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΟΜΗΣΗ.


Η κυβέρνηση της ΝΔ με προκάλυμμα την αναγκαία για την χώρα ύπαρξη κανόνων χρήσης γής, επιτίθεται στις μικρές ιδιοκτησίες που βρίσκονται μέσα στις ζώνες των πόλεων και των οικισμών και σχεδιάζει την αφαίρεση του δικαιώματος ανοικοδόμησης ώστε να γίνουν εύκολη λεία (και φτηνή) στους καραδοκούντες ..μαυραγορίτες του real estate!
Κατω απο την πίεση των διαμαρτυριών απο πολίτες, δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια και επιμελητήρια , δικαιολογείται και δηλώνει με δελτία τύπου του ΥΠΕΝ οτι θα βελτιώσει τις προωθούμενες διατάξεις.
Και ω του θαύματος στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα, προσθέτοντας όρους για τα εντός ζώνης ακίνητα που καθιστούν την συντριπτική τους πλειοψηφία μη οικοδομήσιμα!
Είναι υποχρέωση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να αντιδράσουν δυναμικά, είναι όμως υποχρέωση και των κυβερνητικών βουλευτών να αντιληφθούν το μέγεθος της καταστροφικής ζημίας για χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες και να απαιτήσουν απόσυρση των σχετικών διατάξεων.
Αντίθετα πρέπει ΑΜΕΣΑ να προωθηθούν και να ολοκληρωθούν τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια και οι Χρήσεις Γής ανα δήμο και περιφερειακή ενότητα που είναι εκ των ουκ άνευ για μια Πολιτική Γης που σέβεται τον άνθρωπο και προστατεύει το φυσικό και δομημένο περιβάλλον .

Δεν υπάρχουν σχόλια: