Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΑΜΗΣ- Περίληψη: «Παραχώρηση χρήσης τμήματος ακινήτου ιδιοκτησίας ΟΤΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε.»


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

                                                                       (ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ)

ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

 ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΗΣ 

ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ &ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ 

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

 Από το Πρακτικό της 38ης τακτικής δημόσιας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σάμης την 27η Νοεμβρίου 2020 Αριθ. Απόφασης (ΕΗΔ) 222/2020 Περίληψη: «Παραχώρηση χρήσης τμήματος ακινήτου ιδιοκτησίας ΟΤΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε.» 

Στην Σάμη σήμερα την 27 η του μήνα Νοεμβρίου του έτους 2020 ημέρα Παρασκευή και ώρα 19.00 συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση η οποία πραγματοποιείται με τηλεδιάσκεψη (παρ. 1 άρθρο 10 Π.Ν.Π), το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμης, σύμφωνα με την υπ. αριθ. πρωτ. 8309/23-11-2020 έγγραφη πρόσκληση της Προέδρου η οποία επιδόθηκε και δημοσιεύθηκε νόμιμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 και του αρθρ.74 του Ν.4555-2018. Η Πρόεδρος της συνεδρίασης διαπίστωσε ότι σε σύνολο είκοσι ενός (21) μελών βρέθηκαν παρόντα τα δεκαεννέα (19) και ονομαστικά: 

ΠΑΡΟΝΤΕΣ                                                                  ΑΠΟΝΤΕΣ 

1. Αμίτση Αριστέα (Πρόεδρος )

                                                                           1. Κοντογούρης Κωνσταντίνος 

2. Ρασσιάς Νικόλαος                                                    2. Αποστολάτος Γεώργιος 

3. Αλυσανδράτου Αμαλία 

4. Καλλιβωκάς Αντώνιος                             (αν και νόμιμα είχαν προσκληθεί) 

5. Ποδαράς Γεράσιμος 

6. Τζαννάτος Χρήστος 

7. Βαλσάμου Εριγώνη 

8. Σπαθής Στυλιανός 

9. Ραυτόπουλος Γεράσιμος 

10. Σκλαβούνος Παύλος 

11. Καβαλλιεράτος Γεώργιος

 12. Κοκκόλης Παναγής 

13. Δενδρινός Πολυχρόνης 

14. Σπαθής Γεράσιμος 

15. Γάκης Μιχαήλ 

16. Σπαθής Σπυρίδων 

17. Κοκκόσης Βασίλειος 

18. Αθανασάτος Νικόλαος 

19. Αμούργης Παντελεήμων 

Στην συνεδρίαση συμμετείχε ο Δήμαρχος Σάμης κ. Γεράσιμος Μονιάς Νέτης, και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μακρυωτίκων κ. Γεράσιμος Δίπλας.

 Επίσης συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Πολύδωρος Στελλάτος. Στην συνέχεια η Πρόεδρος ανέφερε ότι με την αρ. 221/2020 απόφασή μας το θέμα θα συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης και έδωσε το λόγο στο Δήμαρχο κ. Γεράσιμο Μονιά Νέτη ο οποίος εισηγούμενος το ανωτέρω θέμα ανέφερε ότι με την αρ. πρωτ. 8192/17-11-2020 επιστολή μας αιτηθήκαμε την παραχώρηση χρήσης τμήματος ακινήτου της ΟΤΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΕ άνευ ανταλλάγματος, που βρίσκεται στην Σάμη. 

Με το αρ. πρωτ. 217/27-11-2020 απαντητικό της έγγραφο, που έχει σταλεί ηλεκτρονικά σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους για να λάβουν γνώση και να τοποθετηθούν, η ΟΤΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε αποδέχθηκε το αίτημά μας και δέχεται να μας παραχωρήσει τη χρήση τμήματος του ισογείου του αναφερόμενου κτιρίου, επιφανείας 85,45 τ.μ., όπως φαίνεται σε συνημμένη κάτοψη του ισογείου, για χρονικό διάστημα που δεν θα ξεπερνά τους έξι (6) μήνες, από την ημερομηνία υπογραφής του Ιδιωτικού Συμφωνητικού Χρησιδανείου και σύμφωνα με τους όρους που αναφέρονται σε αυτό. 

Προτείνει το Δημοτικό Συμβούλιο να αποδεχθεί την ανωτέρω αναφερόμενη παραχώρηση και να εξουσιοδοτήσει τον Δήμαρχο κ. Γεράσιμο Μονιά Νέτη για την υπογραφή του χρησιδανείου. Στην συνέχεια η Πρόεδρος έδωσε τον λόγο στον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γεράσιμο Σπαθή ο οποίος ανέφερε ότι συμφωνεί στην αποδοχή της παραχώρησης χρήσης τμήματος του ισογείου του εν λόγω κτιρίου, με την προϋπόθεση να μην υπάρξει καμία δέσμευση του Δήμου όσο αφορά την κεραία που βρίσκεται στο κτίριο αυτό και που θα πρέπει να γίνουν ενέργειες για την απομάκρυνσή της μέσα από την πόλη. 

Στην συνέχεια η Πρόεδρος έδωσε τον λόγο στον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νικόλαο Ρασσιά ο οποίος στην τοποθέτησή του, εκτός των άλλων, ανέφερε ότι ψηφίζει αρνητικά διότι δεν το θεωρεί έντιμο από την μία να πάμε εναντίον του ΟΤΕ για την κεραία και από την άλλη να ζητάμε χαριστικά την παραχώρηση χρήσης τμήματος του κτιρίου του. 

 Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη: - την εισήγηση του Δημάρχου, - τις ερωτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων - τις τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων -την θετική ψήφο, στην εισήγηση, των Δημοτικών Συμβούλων : 1) κ. Αριστέα Αμίτση 2) κ. Αμαλία Αλυσανδράτου 3) κ. Εριγώνη Βαλσάμου 4) κ. Αντώνιου Καλλιβωκά 5) κ. Χρήστου Τζαννάτου 6) κ. Γεράσιμου Ποδαρά 7) κ. Στυλιανού Σπαθή, με την αναφορά του κ. Γ. Σπαθή 8) κ. Πολυχρόνη Δενδρινού 9) κ. Παύλου Σκλαβούνου 10) κ. Γερασίμου Ραυτοπούλου 11) κ. Γεώργιου Καβαλλιεράτου 12) κ. Παναγή Κοκκόλη 13) κ. Μιχαήλ Γάκη 14) κ. Βασιλείου Κοκκόση 15) κ. Σπυρίδωνα Σπαθή 16) κ. Νικολάου Αθανασάτου με την προϋπόθεση ότι η κεραία και η χρήση του κτιρίου είναι δύο διαφορετικά θέματα και 17) κ. Παντελεήμονα Αμούργη. -την αρνητική ψήφο των Δημοτικών Συμβούλων: 1) κ. Νικολάου Ρασσιά και 2) κ. Γερασίμου Σπαθή και μετά από διαλογική συζήτηση, όπως αναλυτικά περιγράφονται στα μαγνητοφωνημένα πρακτικά

 ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ 

Αποδέχεται την παραχώρηση χρήσης τμήματος του ισογείου του κτιρίου ιδιοκτησίας ΟΤΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε, επιφανείας 85,45 τ.μ., που βρίσκεται στη Σάμη. Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο κ. Γεράσιμο Μονιά Νέτη για την υπογραφή του Ιδιωτικού Συμφωνητικού Χρησιδανείου . Αυτή η απόφαση έλαβε αύξοντα αριθμό 222/2020 Αφού συντάχθηκε το παρόν πρακτικό υπογράφεται ως κατωτέρω 

 Η Πρόεδρος                                                          Τα Μέλη 

 Τ.ΥΠΟΓΡΑΦΗ                                           Τ. ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ 

Ακριβές Αντίγραφο 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

 ΑΡΙΣΤΕΑ ΑΜΙΤΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: