Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου

Αργοστόλι, 07.06.2017
Αρ. Πρωτ.: 292

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου γιόρτασε την Παρασκευή 02.06.2017 στον Εθνικό Δρυμό Αίνου, μαζί με το Δημοτικό Σχολείο Βλαχάτων, Κεφαλονιάς, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία καθιερώθηκε το 1972 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών και πολιτών για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη. 
Στην εκδήλωση συμμετείχαν 28 μαθητές, οι συνοδοί-δάσκαλοί τους, μέλη του Επιστημονικού Προσωπικού και του Προσωπικού Επόπτευσης/Φύλαξης του Φορέα. 

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που αναπτύσσει ο Φορέας, υποδέχτηκε τους μαθητές και τους συνοδούς τους και κατά την επίσκεψή τους ενημερώθηκαν για την προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Δρυμού Αίνου και ειδικότερα για το δάσος της κεφαλληνιακής Ελάτης και τα σπάνια και απειλούμενα φυτά του Αίνου (όπως την Viola cephalonica). Οι επισκέπτες ακολούθησαν την πεζοπορική διαδρομή: “Χιονίστρα – Περιβαλλοντικό Κέντρο Αίνου”. 
Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου θα συνεχίσει καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού τις δραστηριότητες Ενημέρωσης/Ευαισθητοποίησης με πεζοπορίες για τη γνωριμία με τα μονοπάτια του Εθνικού Δρυμού, καθώς επίσης και με την καθιερωμένη, ετήσια, ενημερωτική εκδρομή για τη συλλογή της ρίγανης (Origanum vulgare subsp. hirtum), γνωστής για τις αρωματικές και φαρμακευτικές ιδιότητές της.
Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου παραμένει στη διάθεση οποιασδήποτε ομάδας επιθυμεί να επισκεφθεί τον Εθνικό Δρυμό, για την οργάνωση της επίσκεψής της. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να έρχονται εγκαίρως σε επικοινωνία με τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου ( Υπεύθυνη Επικοινωνίας: κ. Γεωργία Λυσίτσα, Τηλ./Φαξ: 26710 29258 και Ε-mail: foreasainou@ath.forthnet.gr & ainosnationalpark@gmail.com). 
Η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ.,
 καθώς και το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου
Σας εύχονται 
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!